una mica de tot arreu

Cervera Ciutat Gegantera 2014. La cercavila (1)

Amb aquest post enceto tota la informació que tindreu sobre Cervera Ciutat Gegantera 2014. D’una manera seqüenciada anireu veient tots els actes que van tenir lloc aquest intens cap de setmana. Trobareu també totes les explicacions i els noms dels que hi van tenir part d’una manera rellevant. Penso que qui miri aquest blog, especialment molta gent de fóra vila que no va poder viure-ho i veure-ho, per mitjà d’aquestes imatges i de les explicacions que trobaran els hi permetrà fer-se una idea prou important perquè els hi doni la sensació de que hi han participat una mica. Mai es podran transmetre les emocions i les sensacions però això ja es cosa de cadascú perquè hi posi imaginació per tal de que la vivència sigui més real.

És recomanable veure el post baixat el divendres dia 6 perquè s’hi pot veure com les escoles, en dies anteriors, ja preparaven el que va ser la magnífica cercavila que va donar el tret de sortida a les activitats programades per celebrar aquest esdeveniment.

El divendres va ser el dia dedicat als nens i nenes dels centres escolars de Cervera. Aixì com també de la inauguració del monument de Ciutat Gegantera dissenyat per un jove de 14 anys i de l‘estena de l’himne amb música i lletra de dos joves estudiants cerverins.

Cal dir que en aquest acte es va trobar a faltar un mestre de cerimònies per la coordinació, el manteniment de l’horari i la informació.

Avui parlarem de com tots els infants dels centres de Primària de Cervera van dur a terme aquesta cercavila tan reexida.

A les cinc de la tarda les cercaviles sortien dels CEIPs Jaume Balmes, Josep Arques i les Savines. Totes tres es didigien cap el Sindicat de Cervera, una de les zones protagonistes d’aquestes jornades històriques en la que hi destada l’anomenada Torre del Treball. Com podeu veure l’edifici esperava tot l’allau de nens i nenes, pares i altres acompanyants ben mudat, amb la florida de colors, als jardins de la rotonda. El dia era assolejat i vam tenir una tarda magnífica.

cercaviles 1

La cercavila amb els alumnes del CEIP Jaume Balmes avança per sota el tunel presidida per la gegantona Magdalena de Montclar. És la dels nens i nenes de Cervera. L’altre gegantó també venia al punt de trobada presidint una altra cercavila. Al davant de cadascuna d’elles, un grup de tabals i gralles fan l’acompanyament musical tocant el ball de la polca que els nens i nenes ballen al llarg del recorregut.

magdalena bona

Als centres escolars se’ls hi va donar el material que havien d’emprar per lluir en la cercavila. Un paraigua de colors era el cap d’un drac xinès que els infants arrossegaven enmig de l’alegria general. Aquest era el treball que corresponia als alumnes de cicle mitjà dels tres centres.

cerca 3 bona

Mireu quina customització tan creativa van fer els alumnes de cicle mitjà del Jaume Balmes.

cerca 4 bona

cerca 5 bona

El drac xinès del Josep Arques i…

cerca 6 bona

... i el de Les Savines.

cerca 20 bona

Els més petitons van fer un treball manual que lluïen amb orgull. Les nenes portaven una corona semblant a la de l’Almodis i un ram de flors, tot i imitant els trets característics de la nostra geganta. Els nens havien fer l’escut que porta Guillem i el duien, com ell, penjat al coll i al cap hi portaven una corona, semblant a la que llueix el nostre gegant.

cerca 11 bona

cerca 17 bona

nen negre bona

La calor apretava i les galtes s’enrojolaven. Quins ulls que no es perdien detall!

cerca 18 bona

cerca 19

El grup de Cant Coral del Conservatori, la coral Infantil Nova Cervera i l’orquestra Andreví assajaven l’himne… mentre els infants estaven esperant que el grup de Grallers dels Geganters comences a tocar pels alumnes de primer i segon que van participar a la festa ballant.

cerca 13 bona

Els alumnes del Jaume Balmes, ja dempeus, preparats per iniciar la dansa. En primer pla, components de l’orquestra Andreví. Tots anaven habillats amb un mocador representatiu dels geganters de Cervera així com també una faixa. Tot realitzat per ells mateixos en el taller de preparació per la cercavila.

a punt per ballar

Joves del grup de Grallers del Geganters preparats per tocar.

grallers

Un altre grupet de cicle mitjà, amb mocador vert, esperant el seu torn per ballar la polca.

els del ball

Aquí podeu veure un grup preparats per iniciar la dansa que havien assajat prèviament amb els seus professors.

cerca 14 bona

Els més grans, de cinquè i sisè, havien fet tot un seguit d’estendarts alusius a la festa i a Cervera. Aquí en podeu veure un amb l‘escut de la ciutat.

cerca 16 bona

I aquí en teniu un altre, que els seus creadors, porten amb orgull. Ells van ser els encarregats de portar el gegantó i els cavallets a la cercavila.

estendart

La nostra gegantona té un bon feeling amb els més menuts. Aquí veiem aquesta nena enjogassada amb la Magdalena.

cerca 7 bona

L’estelada no hi pot faltar. De fet, planava damunt l’acte voleiant des de la torre del Sindicat observant, des de la seva posició privilegiada, tot el que passava als seus peus.

cerca 10 bona

Amb l’altre gegantó, que també és el de les nenes i nens, mirant tota la festa des de la seva alçada, tanco aquest post dedicat al primer acte de l’inici d’activitats programades en motiu de Cervera Ciutat Gegantera 2014.

cerca 21 bona

Demà trobareu les imatges de la inauguració del monument i de l’estrena de l’himne amb el nom dels seus protagonistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: