una mica de tot arreu

Cervera Ciutat Gegantera 2014. Monument i himne (2)

Ahir vaig parlar de la participació dels centres de Primària a la festa de divendres. Avui cal parlar de com els dos centres de Secundària de Cervera hi han participat. És va fer un concurs d’idees per tal de que els alumnes que es sentissin inspirats presentessin els seus treballs pel que fa al monument i a l’himne de Cervera Ciutat Gegantera.

El jove, 14 anys, Nil Piqué, antic alumne del  col·legi Jaume Balmes i actualment estudiant de l’IES Segarra va presentar un disseny pel que fa al monument.

nil bona

Aquí el podeu veure en una imatge feta al Paranimf ja que tots els dissenys i treballs sobre la manera de fer el monument hi estan exposats. Aquest projecte que va presentar en petit format va ser el que va guanyar. després d’una renyida votació sobre 10 altres projectes.

monumnet retallat

El Nil, que pertany a la colla de Grallers dels Geganters, ens regala una imatge d’alegria. Per ell ha estat una fita molt important l’adjudació d’aquest premi i cal FELICITAR-LO ja que el que va imaginar s’ha fet realitat en la forma d’un magnífic monument que ens recordarà per sempre les jornades històriques que s’han viscut a Cervera en aquestes dades.

nil riu

El disseny del Nil necessitava la intervenció d’un professional i aquí és on entra la figura de Toni Llobet, també, ves per on, component del grup Grallers dels Geganters. Ell és professor a l’escola de Sobreestants de Tàrrega i va ser l’encarregat de preparar un dossier, rigorós i detallat, de tot el que calia fer per contruir el monument: muntatge, mesures, material, suports, tipus de planxa a emprar, descripció de l’arqueta, base i acabat… És un dosseier fantàstic, realitzat per aquest gran professional que és Toni Llobet, i penso que s’hauria d’afegir als magnífics dossiers de Segarra per tal de que tothom tingués accés a aquest treball tan reexit.

jaume llobet bona

Aquests dibuixos que van recórrer, en la cercavila, el tram que anava des del Sindicat fins a la plaça Major, són els que va fer en Toni Llobet per l‘execució del monument.

dibuixos 1

dibuixos 2

Casualment tinc una fotografia de la vigília de la inauguració en la que es veu el monument fent companyia al Sindicat i a l’acàcia. En una sortida conjunta que fèiem des de “el Campanar” amb coordinació amb el Centre Excursionista ens vam desviar del camí per poder veure l‘envergadura del monument i espiar-ne el disseny.

miradors 5

A l’hora de la inauguració hi va haver una mica de nervis perquè treure el plàstic que cobria aquesta gran escultura no va ser fàcil. Va ser necessària una ajuda per tal de poder-ne gaudir.

laume bona

Ja podeu veure, des de diferents angles, el monument dedicat a Cervera Ciutat Gegantera.

mo 1

El Nil admira com ha quedat el disseny que ell va imaginar.

nil mo

En les següents imatges podeu veure, des de diferents angles, el monument dedicat a Cervera Ciutat Gegantera. Des d’aquesta figura, la de Roger, s’ha previst que hi hagi el punt d’accés al monument. Per tant el perfil del gegant és una porta per entrar a l’nterior en cas de fer-hi neteja o qualsevol altra necessitat.

mo 2

guillem

mo 3

nasa bona

mo 4

El grup de Grallers dels Geganters, amb el Nil seriós i emocionat, deixa enrere el monument, ja inaugurat, i es dirigeix cap a la plaça on tindrà lloc l‘estrena de l’himne.

nul monument darrera

Els components de l’orquestra Andreví, el grup de cant coral del Conservatori de Música de Cervera i una part dels components de la coral Infantil Nova Cervera es preparen per la seva intervenció.

musica 1

Abans de l’estrena d’aquest himne parlo amb el jove Anton Villalonga, ex-alumne del col·legi Jaume Balmes i quasi bé també ex-alumne de l‘IES Antoni Torroja ja que fa pocs dies va rebre l’orla que representa el comiat del centre. Ell ha estat el guanyador de la melodia per l’himne de Cervera Ciutat Gegantera.

musica 2

Un himne que cantaires i músics comencen a interpretar.

himne 7

himne 10

himne 1

himne 2

himne 3

himne 6

himne 4

En acabar, un allau d’aplaudiments intensos i continuats, va fer que el Director tornés a dirigir-lo. Va agradar moltíssim i realment sonava molt bé. L’arranjament musical havia anat a càrrec de Ramon Enric Perez professor del Conservatori de Música de Cervera.

Anton Villalonga, que va assistir a la presentació de la seva obra, va sortir a saludar enmig dels aplaudiments del nombrós públic que omplia la plaça. Cal FELICITAR-LO a ell i a Ramon Enric Pérez per haver fet possible que aquest projecte musical hagi estat una realitat ben reexida.

himne 8

 

Van tenir cura de l’enregistrament del cd Marc i Jordi Castellà. En aquest cd, que es regalà a totes les colles de geganters que participaren en la festa, s’hi troben tres versions de l’himne: l’orquestral, que és la que vam escoltar, la versió per a piano feta per Santi Riu i la versió moderna que anà a càrrec del grup Tibau.

És un cd que es posarà a la venda i tothom qui vulgui el podrà adquirir. El dibuix que hi ha a la tapa d’aquest cd és de Roger Farré, ex-alumne del Josep Arques, que va guanyar el concurs convocat entre els i les alumnes de l’IES Antonio Torroja.

roger bona

Tot himne va acompanyat d’una lletra. Des de l‘IES Antoni Tarroja, que és el centre on es va fer el concurs per trobar-la, en va sortir l’alumne guanyador: Joel Castellà, que també va fer els seus estudis de Primària al Jaume Balmes, Cal FELICITAR-LO per haver estat el finalista.

Amb la presentació dels protagonistes vinculats al monument i a l’himne queda per tancada aquesta part de la festa que sempre ens quedarà en el record. Un record visual i auditiu del que podrem gaudir quan desitgem.

joel

Demà seguiré amb l’acte que va tenir lloc a continuació: una cercavila que va fer un llarg recorregut anant des del Sindicat fins a la plaça Major on es va llegir el pregó.

 

 

2 comments

  1. Marina Escribano

    També va sortir a concurs el disseny de la caràtula del cd. Va guanyar el dibuix de Roger Farré Termes, company del Joel Castellà a 4t d’ESO del Torroja. Ja veureu quan surti editat, com us agrada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: