una mica de tot arreu

VII Edició Jocs Catalans d’Esport Adaptat. Club Esportiu Mas Duran (1)

Aquest cap de setmana a Cervera ha acollit la VII Edició Jocs Catalans Adaptats. He seguit totes les competicions programades i puc dir que ha estat fantàstic veure-ho i que l’esperit de superació i de competivitat de tots i totes les atletes ha estat una lliçó magistral per aprendre que amb força de voluntat tot és possible.

Hi havia convocats un total de 170 espotistes que participaven en 10 modalitats esportives.

El post d’avui està dedicat a la pràctica d’un esport, el tennis. Ens les competicions hi van participar espotistes locals, que van haver d’aprendre a moure’s amb les regles i el material adaptat.

El lloc escollit va ser el Club Esportiu Mas Duran que va oferir les seves instal·lacions. Unes instal·lacions que va tenir cura d’adaptar ja que les portes d’entrada a les pistes es van haver d’arranjar enxamplant-les per tal de que les cadires de rodes hi poguessin accedir sense problemes.

Les portes, ja enllestides, han permés l’entrada de les cadires de rodes que esperen als esportistes del Club perquè les aprenguin a manipular tot i fent servir, alhora, la raqueta.

portes

cadires

Els esportistes que no poden prescindir de la cadira pels seus desplaçaments baixen per la rampa per accedir a les pistes.

mas duran 10 bona

Podeu veure un grupet d’alumnes de l‘Escola de tennis del Mas Duran que, asseguts a les cadires que faran servir, escolten les explicacions del professor.

mas duran 11

La Nuri Armengol, que és la professora titular del Club, els acompanya en aquesta experiència que avui, els seus i les seves alumnes, compartiran amb persones que es desplacen amb cadires de rodes.

mas duran 12

Ja comencen a espavilar-se per tal d’aprendre a manipular aquestes cadires amb les que hauran de competir.

mas duran 1

La Maria Anelo, la Maria Raich i la Mar Montraveta sembla que, amb moltes ganes, ja comencen a veure que ho podran fer.

mas duran 13

Aquesta excel·lent tennista del Club Esportiu expressa amb alegria i emoció aquest aprenentatge que li és tan nou i diferent a com està acostumada a jugar habitualment.

mas duran 14 bona

El Marc Galofré va practicant amb bona companyia.

mas duran 15

Esperant el moment de competir.

mas duran 16 bona

Acabant d’agafar una mica de pràctica en la manipulació d’aquestes cadires…

mas duran 17

En aquestes properes imatges podreu veure la pista, des de diferents angles, en la que va tenir lloc la competició.

mas duran 19

mas duran 21

mas duran 22

mas duran 23

Com podeu veure l‘espai escollit per aquesta competició va resultar immillorable. El Mas Duran lluïa com sempre, fantàstic i amb unes vistes magnífiques, tant pel que fa als camps dels afores de Cervera com pel Campanar de Cervera que forma part del paisatge del Club.

mas duran 24

mas duran 25

mas duran 26

Josep Giménez, President de la Federació, i altres autoritats provincials i locals saluden al President del Club Esportiu Mas Duran, Josep Anton Gómez Rojas.

mas duran 3

Pel que fa a la pràctica dels tennis adaptat informo que les mides del camps són les habituals i que es pot jugar en la vessant d‘individual o dobles. A diferència d’altres esports adaptats no hi ha categories i tots els esportistes competeixen entre ells encara que pateixin diferents discapacitats. En aquest cas van competir amb la nostra gent i va ser molt emotiu veure-ho!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: