una mica de tot arreu

Barcelona és sempre una festa

És tan maca Barcelona! Una ciutat que cada dia creix en visites ja que, tant els d’aquí com els forans, no es poden resistir a la quantitat d’atractius que ofereix.

Tot i que hi hagi espais que s’han visitat moltes vegades mai fa mandra de tornar-hi a fer una visita per gaudir-ne.

La zona gòtica de la ciutat ofereix uns espais magnífics i l’església de Santa Maria del Mar hi destaca especialment. L’esveltesa d’aquestes inacabables colummes que s’enlairen, desafiants i espectaculars, són d’un atractiu que les fa úniques. La Verge del Mar s’hi destaca enmig, amb el simbòlic vaixell que hi té als peus, i que ens recorda que aquest barri havia estat, en altres temps, barri de mar i de pescadors.

mar 3

mar 2

Aquest vitrall és el que, en el moment que va ser inaugurat, va generar molta polèmica pel contrast que ofereix amb els altres. Personalment, penso que està bé el simbolisme del mar en els seus colors i, el fet de que sigui tant diferent, marca l’època en que s’ha dissenyat i és millor que una còpia d’un d’antic que ja no hi era.

mar 1

La façana de l’església ens dóna imatges de gran bellesa.

mar 4

A la porta és ret homenatge a tots els que van treballar en la construcció d’aquesta magnífica església en la que el principal material emprat és la pedra.

mar 5

Seguim amb el protagonisme de la pedra en contrast amb altres materuals: vidre, ferro

mar 6

mar 7

mar 8

mar 9

mar 10

Aquesta gavina, que s’escapa de la zona marítima, tan propera, segur que gaudeix d’unes vistes inèdites d’aquest espai únic. Qui fos gavina per una estona!

mar 11

Ben a prop un altre recinte ens convida a gaudir amb lalgunes de les incontables imatges que hi podem captar. Avui, atrapa el símbol de diferents animals que hi són representats: en ferro, en pedra i en viu.

Parlem de la catedral gòtica de Barcelona on trobem, al claustre, aquesta bellíssima escultura de Sant Jordi que resalta en aquest contrallum que la silueteja. El cavall, noble animal, ens mostra la seva elegància.

cat 1

Les gàrgoles ens segueixen oferint formes d’animals que s’han petrificat per quedar atrapats per sempre com a conductos d’aigües en cas de tempestes i de pluges.

cat 3

cat 4

Els animals, en aquest cas les tradicionas oques que habiten a la zona central del claustre de la catedral capten l’atenció dels adults i especialment dels infant en la seva simfonia de blancs i tarija que el sol embelleix tot i contrastant amb els verds.

cat 5

cat 6

El públic sempre omple aquests espais, especialment en dies de festa, com era el cas del moment en que es van captar aquestes imatges, ja que gaudir-ne tant en dies assolellats com en festes nadalenques representa una fantàstica manera de retornat, una vegada més, en aquests racons tan reexits.

cat 7

cat 2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: