una mica de tot arreu

El germans Razquin a “el Campanar” per Sant Jordi 2014

Des de “el Campanar”, per Sant Jordi, es recoden figures d’escriptors i poetes cerverins. Aquest any els protagonistes han estat els germans Miquel i Josep Mª Razquin. Es recordà la vessant d’escriptors però especialment l’habilitat ioriginalitat respecte a la pintura i al dibuix que van desenvolupar aquests dos germenas al llarg de la seva vida.

L’encarregat de dissenyar el cartell va ser Xavi Miret. Aquesta bonica fotografia…

moto bona

…´ha estat la base per treure aquesta original i perfecta composició.

GnsRazquinCampanar_A3

Ramon M. Razquin, fill i nebot dels protagonistes, va ser l’encarregat de fer la conferència. Aquí el podem veure amb Josep Mas preparant el muntatge per passar les imatges que havia preparat.

razquin 20

Tenint en compte que els assistents van omplir de gom a gom, tant l’espai interior com el de l’entrada, es va posar un segon punt d’emissió a la sala Seny Major.

razquin 10

El públic, espera, acompanyat amb les especials pintures de Josep Mª Razquin que estan exposades a les sales Tibau, Nova i Seny Major, el començament de la conferència.

Cal recordar que en aquest acte va quedar inaugurada l’exposició dedicada als dos germans Razquin en la que es poden veure les pintures del Josep Mª i diferents dibuixos de Miquel.

razquin 9

Max Turull va ser l’encarregat de presentar el ponent. Va remarcar el tarannà del ramon pel que fa a la seva manera de fer: un treballador incansable per la cultura i la història de Cervera, un col·laborador altruïsta per a qui necessita dels seus coneixements, un consignatar de fets i material important…

razquin 8

… en fi que Ramon M. és un home clau en la cultura i en el recull dels fets de cerverins.

razquin 7

Ramon M. Razquin comença la seva intervenció que comptà amb un interessant suport visual. Va encetar la seva intervenció explicant la biografia de Josep Mª en la triple vessant d’home públic, escriptor i pintor.

razquin 12

Pel que fa al seu pare, Miquel Razquin, va presentar una seqüenciacó d’imatges mostrant els seus treballs com a dibuixant i il·lustrador.

razquin 11

Cada any, i ja és el cinquè que s’ha celebrat, es dóna un record d’ aquesta festa tan senyalada que consisteix amb un llibret, un targetó i un punt de llibre.

razquin 5

El llibret, com podeu veure en aquestes imatges, estava fet de manera artesanal. Les tapes, fetes amb una cartolina gris fosc, portaven impressa en un altre to de gris una rosa que s’ha anat repetint en els llibrets de cada Sant Jordi i que va dibuixar el primer any Vanesa Carcasona Bonet.

Per lligar-ho, una tira amb una textura especial i amb un color plata matitzat,  donava un toc molt elegant i personalitzat  a l’obsequi.

razquin 6

Aquests quatre apartats corresponen als fulls que formen part del llibret. Com podeu veure els textos són de Josep Mª Razquin i els dibuixos preciosos i amb Cervera com a protagonista, del seu germà Miquel.

llibret-3

llibret-4

llibret-5

llibret-6

El targetó, imprés per les dues cares, ens recorda una divertida anècdota reial, que potser alguna vegada ja hem sentit explicar.

targetó1

targetó2

El punt de llibre reprodueix un dibuix de Miquel Razquin i el que representa, que hi és explicat, té la seva gràcia.

punt-de-llibre-1

Aprofitant l’avinentesa d’aquest acte des de “el Campanar” es va retre un sentit homenatge a Ramon M. Un reconeixement que a tothom semblà encertat  i que va consistir en l’entrega d’una impressió personalitzada d’un disseny fet per Xavi Miret, on se’l veu en un finestral del Campanar de Cervera. El missatge que acompanya aquesta imatge és:

Ramon M. Razquin, Cuidador de la nostra història i atent guardià de tot i per a tots, ahir, avui i sempre.

el de la lletra

Aquest és el disseny signat per l’autor, Xavi Miret. Un exemplar únic que se li entregà com a record d’aquest homenatge.

vegetal

Per tenir un record d’aquest homenatge es va editar un punt de llibre que s’entregà a tots els assistents.

punt enviat ara x xavi miret

Ramon posa a “el Campanar” a l’acabament de l’acte al costat d’unes pintures del seu oncle Josep Mª.

razquin 13

Aquí el podem veure, dempeus, entre la vitrina i la pastera on hi ha exposades obres de Josep Mª i Miquel.

razquin 14

Queda tancada tota la informació de Sant Jordi 2014 a “el Campanar” donant fe de que aquest esdeveniment ens deixarà un record molt emotiu dels que queden per sempre en la memòria de tots els que hi vam assistir.

El dia 14 de maig i, dins la programació de la Fira de Sant Isidre, es podrà fer una visita guiada en aquesta exposició de la que tindran cura Mª Teresa Salat i Ramon M. Razquin.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: