una mica de tot arreu

Inauguració exposició Cesc Font

El dissabte dia 1 va tenir lloc a “el Campanar” la inauguració de l’exposició Espai Font Raich.

Anem a fer el recorregut perquè pugueu veure la seva obra presentada en aquest espai.

En aquests dos plafons hi ha alguns cartells de les exposicions que ha fet.

font 5

El primer cartell anuncia l’exposició que va fer amb Cesc Garcia, que és l’autor del dibuix de Cervera que hi ha a la porta de “el Campanar” i Joan Miquel Camacho.

font 6

I en el darrer la exposició que anem a visitar en aquest post, Espai Font Raich.

font 62

La columna de pedra que marca el canvi de nivell ja dóna la benvinguda a la seva obra per mitjà d’un parell de quadres.

font 12

La vitrina ha quedat convertida en un espai ple de color. Tots els quadres de petit tamany acompanyats d’un grup d‘objectes: caragols, fustetes, claus, coberts…omplen amb tons alegres i vistosos els prestatges. Aquests quadrets estan pintats per les dues cares. En alguns d’ells, a les dues bandes s’hi pot veure pintura abstracta i altres, en una banda abstracta i a l’altra figurativa. En podeu comprar a un preu ben assequible. Els primers per 50 euros i els segons per 85 euros.

font 9

font 10

Aquí podeu veure ben diferenciada la pintura abstracta de la figurativa.

font 11

font 30

Comencem el recorregut per la sala. La pastera està plena de paelles personalitzades que contenen petits objectes d’ús quotidià que el pintor ha acolorit seguint amb aquesta gamma cromàticad de tons suaus, agradables i relaxants.

font 2

Veniu a passar una estona a “el Campanar” per poder gaudir d’aquesta experiència que poques vegades ens dóna una exposició: estar envoltats de colors que transmeten optimisme, alegria i bon ambient i que t’acompanyen en moments de relax, de conversa i de trobada.

font 3

Aquestes portes d’armari embelleixen qualsevol racó. Observeu que al llarg de la paret els estris que hi ha exposats serveixen per penjar-hi una colecció de quadres.

font 25

Tornem amb la dualitat: abstracte i figuratiu que és el que us sortirà en girar el quadre.

font 61

Mª Teresa Salat, comissària de l’exposició, ha intentat recrear l’ambient que es respira a la llar del pintor buscant un espai compacte de color i màgia que s’ha aconseguit.

font 33

La porta sembla que s’allargui cap al terra. El vidre damunt el que es camina ha quedat “pintat” amb els colors que el Cesc té al terra de la seva llar.

font 22

Els estris que formen part de la col·lecció que s’exposa com a Museu del Pa, s’han obviat perquè no interferissin en l’espai que s’ha creat.

font 21

Tot tapat amb elements de gran format que omplen de color aquests racons amagant estris.

font 32

font 26

Aquest quadre, de dues cares, com la majoria, separa els dos ambients alhora que té una funció de marcar el canvi  entre la pintura figurativa i l’abstracta. Tot i que de l’espai on hi ha el quadre dels Pallers de pedra cal fer-hi una lectura especial que Salat ens explicà molt bé.

font 20

Tocant als Pallers de pedra hi destaquen aquest parell de dibuixos, els únics que hi ha exposats.

font 29

Seguim mirant, ara sota l’arcada de pedra, i gaudim amb aquest esclat de color i de formes que el mirall ens duplica.

font 27

font 28

Esperant el moment de la inauguració.

font 43

Mª Teresa Salat, després de parlar de la trajectòria artística de Font Raich, va fer una magnífica explicació de tot el relacionat amb els diferents aspectes del muntatge, disposició de les peces, organització…de l’exposició així com també de les obres triades.

font 50

La bona megafonia permet que, des de la sala Seny Major, els assistents puguin seguir les explicacions asseguts a la barra o a les cadires que hi ha en aquest espai.

font 42

Ja acabada la inauguració, els darrers en marxar, sense pressa, s’acomiaden tot i comentant algun detall. Aquí es veu molt bé com queda marcat el canvi d’estil, amb la disposició ben especial d’aquest quadre, que ens condueix des del camí del figuratiu a l’abstracte.

font 100

font 40

“el Campanar” aquest any celebra el cinquè aniversari de la seva obertura i, des d’aquest espai cultural, s’han programat cinc visites especials en llocs que practicament són desconeguts. Atés que visitar l’habitatge de Cesc Font serà la primera visita que es farà es va donar un punt de llibre a tots els assistents a la inauguració que anava vinculat a poder-hi accedir. Les quasi seixanta persones que van assistir a la inauguració són les que, en petits grups i al llarg de tot l’any, podran gaudir d’un recorregut per l’excepcional habitatge del pintor, que segur no oblidaran.

font 41

L’any 1988 Cesc Font va presentar una impactant exposició a la Universitat de Cervera. Ara que s’han complert 25 anys d’aquest esdeveniment es mirarà de poder tirar endavant el projecte de poder tornar a exposar aquest setembre per la Festa Major dins d’Artdakí. Esperem que es pugui concretar perqiè esdevingui una realitat!

font 63

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: