una mica de tot arreu

Nit de Nadal i Pessebres

En aquesta nit de Nadal i arribant de la missa del Gall en la que hem pogut gaudir del Cant de la Sibil·la meravellosament interpretat per Isabel Badia, una de les components del grup musical Mezzos i, després de descobrir una nova manera de veure el Campanar mentre els campaners tocaven a festa: tota la il·luminació d’aquest monument estava apagada i només hi havia encesos els llums dels pis de les campanes. L’aspecte que tenien les obertures s’assemblaven a unes finestres obertes emmig del no res, com si estiguessin suspeses a l’aire. Una manera de veure i escoltar les campanes especial, diferent i plena de màgia.

A continuació podeu veure tot un conjunt de pessebres que trobareu en diferents espais de la ciutat. En aparadors, llocs d’exposició…i que podeu anar a visitar o a tirar-hi una ullada en el cas dels que es troben en establiments que us trobeu passejant pels carrers de Cervera.

Començo amb el pessebre de tots, el de la plaça Major.

plaça 3

plaça 1

plaça 2

Un grup escultòric format per les tres figures principals del pessebre s’arrecera en un raconet de l’aparador de la botiga Armonia tot i fent companyia a altres objectes que ens recorden les festes de Nadal.

belen 28 bona

Ha resultat molt difícil fotografiar bé aquest pessebre degut als reflexes del vidre. El trobareu a la botiga La Farigola on està a la venda.

belen farigola

Al carrer Combat i a l’aparador de Xarcuteria Vilá la cova amb les figures és la protagonista d’aquesta ambientació feta amb molt gust.

belen 25

belen 24

A Bolsos Anna Maria també n’hi trobem un altre. Vist a l’aparador fa molt goig però ha resultat molt difícil de fotografiar pel reflexe del vidre que entoma, com podeu veure, les rajoles del carrer.

bolsos ana bons

A la botiga de Materials per la Construcció Beleta hi ha una composició elegant i encertada. Unes precioses figures acompanyades d’uns arbres molt ben il·luminats combinen diferents tons de la gamma de grisos i marrons en una perfecta sintonia de colors.

belen 30 bona

belen 31

Aquest pessebre és una petita-gran obra d’art. Petita, pel tamany i gran pel treball de precisió, de gràcia, de polidesa i de detalls que ensenya. Porteu-hi als infants perquè és adorable! El trobareu a l’aparador de la perruqueria del carrer Rondas. Atenció al caganer qué es veu per darrera a través d’un mirall…

belen 26

belen 27

A Pastisseria Puig, ja carrer Major avall, ens trobem amb una interpretació molt poc vista de la Fugida a Egipte amb un escrit de l’Evangeli de Sant Mateu que l’explica.

fugida bona

A viatges Kariba unes figures imponents, possiblement de procedència estrangera, fan que la mirada s’entretingui una bona estona a contemplar-les.

kariba 1

Amb un acabat de plata vella entomen la llum que encara les fa lluir més bé. Els vestits porten un treball de repujat molt ben fet. Tor plegat sis figures especials i diferents!

kariba 2

A la Paeria, com cada any, l’Associació de Pessebristes de Cervera hi munta un pessebre amb les figures que els nens i nenes dels col·legis han pintat. Es un pessebre tradicional en el que a la part inferior hi trobem ambientat l’infern.

belen 20

belen 21

belen 22

És espectacular el pessebre que podeu veure a l’antiga església de Sant Joan. Està fet amb ferro, les figures són de grans dimensions i és molt original, imaginatiu, diferent i molt atractiu. No us el perdeu! Comparteix espai amb l’exposició dedicada al conte de La Caputxeta Vermella i forma part de l’activitat que cada any organitza en aquest lloc l’Associació de Pessebristes de Cervera.

belen tot

belen 0

Detall de la Verge amb l’Infant Jesús.

belen 9

Un foquet per escalfar…

belen 4 bona

Sant Josep i l’estrella.

belen 10

El bou i la mula.

belen 8

El pastor que va a adorar.

belen 13

Una ovelleta, l’únic element de color blanc del pessebre.

belen 12 bona

El caganer.

belen 3

A Cafeteria “el Campanar” hi trobareu un pessebre que s’ha batejat com “el de les estrelles”, no cal explicar el perquè. Està fet amb materials procedents d’un mercat d’intercanvis i capses de torrons i altres llepolies reciclades. Les figures que són molt boniques, totes amb unes carones encisadores i plenes de tendresa, estan pintades a mà i comprades a Mèxic.Foto: Ja ha arribat el Nadal a el Campanar<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
Veniu a veure el pessebre

cafeteria bona

Des d’aquest post us desitjo a tots que tingueu un BON NADAL!

3 comments

  1. Hola Carme, soc Jaume de Bargas, l’ autor del pessebre de ferro, volia donar-te les gràcies per les teves paraules envers el meu pessebre. Es una manera diferent de veure el pessebre de tota la vida.
    Jaume de Bargas

    • És un gust contactar.El pessebre és preciós, original i creatiu. Des de l’Associació de Pessebristes el nostre agraïment.Les meves paraules reflexen el que podem veure i amb el que podem gaudir gràcies a unes bones mans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: