una mica de tot arreu

El Gran Recapte d’Aliments ha estat un èxit.

El Gran Recapte d’Aliments ha estat una iniciativa del Banc dels aliments. Ja feia molts dies que s’estava preparant l’important infraestructura que es necessitava per poder portar a terme aquest projecte d’envergadura. S’havia fet molta publicitat per tal de concienciar tothom del greu problema que suposa la continuada obtenció d’aliments per tal d’entregar-los a les persones que ho necessiten. Es tenia la il·lusió d’aconseguir l’objectiu de batre rècords ja que la realitat demanava un gran esforç per part de tots.

Sembla, sortosament, que aquest objectiu s’ha complert. A hores d’ara els centres receptors dels aliments ja tenen els resultats provisionals d’aquest recapte i són realment extraordinaris.

Aquest post té dos objectius: agrair a totes les persones voluntàries la seva col·laboració, ja que sense elles no hauria estat possible tirar endavant aquest projecte solidari, i conscienciar als ciutadans i ciutadanes de Cervera perquè en un proper esdeveniment d’aquest tipus s’adrecin a Càritas que, com a coordinadora té cura de l’organització, i s’apuntin per fer treball de voluntarietat. En aquesta edició han faltat persones en diferents establiments i han quedat hores sense que ningú tingués cura de l’entrega de material i de la recollida de menjar. Tingue-ho present ja que és important per aconseguir arribar a tothom donar una bona atenció i tenir els horaris coberts.

Les capses preparades per anar-hi deixant els aliments esperen que es puguin omplir una vegada, i una altra, i una altra…

banc 3 bona

En aquests moments no hi havia cap persona voluntària en aquest punt de recollida i això representava un problema ja que molts usuaris desconeixien el projecte i no sabien massa de que anava.

banc 1

Tímidament algú agafava bosses i les anava deixant dins les capses. El correcte era que el voluntari o voluntària els hi donés un paper amb els aliments recomanats.

banc 2

Alguns usuaris, com podeu veure, sabien molt bé el que calia fer i, amb un tarannà solidari, portaven a terme la seva col·laboració.

banc 5 bona

Amb una bona rebuda i una correcta informació la cosa anava molt millor…

Voluntàries i voluntaris de totes edats han fet possible que aquest vast projecte s’hagi assolit. Les fotografies que veureu a continuació us en mostren alguns i algunes que volen representar a totes les persones que han estat col·laborant en el recapte d’aliments des dels establiments, en la recollida i transport i en la recepció i classificació.

banc 12

banc 7 bona

banc aliments 1

banc 13 bona

banc 8

Cal agrair la col·laboració dels establiments que van cedir un espai dins els seus locals per tal de gestionar la recollida d’aliments.

banc 14

banc 16

banc 15

esclat bona

Feina feta, tot recollit i preparat per tancar el Gran recapte d’Aliments per la campanaya de Nadal 2013.

banc 21

Una iniciativa molt lloable va ser la proposta que van fer els components de la Jove Orquestra de Ponent  que van preparar un concert programat per dissabte a les 7 de la tarda al Gran Teatre de la Passió. Cada entrada venuda volia dir un quilo de menjar en benifici del Banc dels Aliments de Cervera. Una actuació en la que el gaudi i la solidaritat van aconseguir aplegar unes quatre-centes persones que van assistir al concert compartint la música amb el suport a una bona causa.

El president del Banc dels Aliments de Lleida, Sr Joan Saura va passar per Cervera visitant alguns espais de recollida i assistint al concert al Gran Teatre.

banc 20 bona

El diumenge al matí, tot i que encara queden alguns aliments per recollir, ja es comencen a saber els resultats. L’espai, situat al Portalet on es fan les entregues de menjar, fa goig en veure’l rebent aquest allau d’aliments. Ja s’informarà, via premsa, dels resultats finals d’aquest Gran Recapte d’Aliments a Cervera però com a xifra fantàstica cal esmentar que l’any passat es van recollir 747 envasos de llet i enguany se n’han recollit 1525!!!

No cal dir que això permetrà que el mes de desembre es puguin fer dues entregues, cada mes només se’n fa una, així com que també quedi un romanent per anar repartint en els primers mesos de l’any.

banc 22

banc 9 bona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: