una mica de tot arreu

Gaudí ens torna a captivar. Palau Güell (2).

Amb aquest segon post dedicat al Palau Güell podreu veure l’esclat de color i imaginació amb que els visitants són rebuts al sortir a la terrassa de l’edifici.

La gran quantitat de xemeneies que hi fan cap ens mostren tot un ventall d’acabats on la creativitat, tant pel que fa als materials com a les formes, és impactant. Si a més, es té la sort de visitar-ho en un dia assolejat tot el conjunt queda potenciat per aquesta llum que el banya. Són molts els estrangers que visiten aquest Palau i, dempeus, mirant el paisatge del voltant es troben amb que els veïns han tingut cura en omplir de senyeres i estelades els seus terrats. Tot un missatge que segur els crida l’atenció

Aquí podeu veure-ho bé. Fins i tot al campanar de l’Església del Pi hi oneja la senyera.

audi 31

Mireu amb detall els ornaments d’aquestes xemeneies on, en algunes d’elles, el trencadís, tan gaudinià, hi fa acte de presència.

audi 32

audi 33

Els petits detalls són la marca de Gaudí com aquest peixet de color dins un mar blau de trencadís.

audi 34

Cadascuna de les xemeneies juga amb volums diferents i contrastats, creant un espai ple de màgia.

audi 35

Miris en la direcció que miris, les estelades acompanyen als visitants.

audi 36

El sol i la llum són una constant en el mediterrà. I aquesta xemeneia ho sintetitza.

audi 37

Una xemeneia carregada de simbolisme mediterrà: onades d’aigua marina lligades amb corda de vaixell. Una deliciosa sargantana llisca per aquesta superfície, donant a entendre que ella és una de les espècies més comuns que es troben a les ribes d’aquest mar.

audi 38

Gaudí fusiona i integra la seva obra dins la natura. Ha tenyit la ceràmica del mateix blau que el del cel!

audi 39

Al post dedicat als Jardins Artigas vèiem com feia servir la pedra com a element decoratiu. Aquí hi torna. Fragments esmicolats de pedra cobreixen aquesta curiosa xemeneia dissenyada amb unes obertures innovadores. Al fons, la Catedral de la ciutat.

audi 40

La torre, que es troba al centre de la terrassa, també està completament folrada amb petits fragments de pedra.

audi 41

Detall de trencadís.

audi 42

Joc de torres. En primer pla, a l’esquerra, la que forma part de la cúpula del Palau Güell. Observeu la posició dels focus destinats a il·luminar aquestes obertures, de nit, que són les que es veuen, al capdamunt de tot,  des de la sala principal de l’habitatge. Les torres d’esglésies les vèiem separades de la torre Agbar per aquesta xemeneia recoberta de pedra. Només per veure aquestes combinacions entre edificis històrics de la ciutat i altres de l’última fornada, val la pena passejar-se per aquest espai!

audi 44

Al fons, les muntanyes.

audi 45

Un altra xemeneia per admirar. Aquesta amb missatge. Suposo que les lletres correponen a les incials de Antoni i Güell.

audi 46

Tanco aquest espai dedicat a l’obra de Gaudí amb la mateixa fotografia que enceta el primer post. La torno a posar perquè us fixeu en algunes de les xemeneies que es veuen en la façana principal. Espero tornar, més endavant, a descobrir nous racons dissenyats per un dels catalans més universals. O potser el que més? ja que he sentit parlar d’un edifici que no havia estat mai vositable i ara sembla que ja s’ha obert o s’obrirà al públic.

audi casa guell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: