una mica de tot arreu

Sona música a Sol Major

El dia 8 de setembre un racó de la plaça Major s’il·luminava amb un magnífic projecte. Mar Aldomà i Rosa Puig obrien les portes d’un establiment dedicat a la música. Amb el nom de Sol major havien optat per preparar els baixos de cal Codina transformant-los en un espai ampli, amb una fantàstica vista oberta a la plaça i amb una sala, posterior a l’espai destinat a botiga, en la que  s’hi poden aplegar un bon nombre de persones en el cas de possibles actes: conferències, audicions, exposicions… Alba Cuñé va fer el disseny del logo que inclou la lluminositat del sol també aplicada a la música, que és llum pels sentits, i la lletra s, que es mimetitza amb la clau de sol, jugant una vegada més amb la superposició d’aquesta paraula com a símbol d’un astre i d’una nota musical. Tot un encert!

Cal donar l’enhorabona a aquestes dues emprenendores, tant per aquest projecte com pel lloc on l’han ubicat, i desitjar-los-hi que tinguin molt èxit.

El dia de la inauguració una gran quantitat de persones es van aplegar al voltant de Sol major per donar recolzament a la Mar i la Rosa. En aquestes imatges podreu veure una mica com va anar tot plegat.

Agraeixo a Ton Pedrós que m’hagi cedit alguna fotografia, ja que estava a la Cursa Ciutat de Cervera i vaig arribar a l’acte amb una mica de retard.

Entrant a la botiga el rètol ja ens rep amb un toc de color i llum.

musica 21

Centres de flors donaven el contrapunt als prestatges i vitrines on hi havia tota classe d’objectes relacionats amb la música.

musica 5 bona

Va començar l’acte amb un petit concert en el que els principals protagonistes eren els menuts. Així com també el nombrós grup de nenes i nens que s’els escolten.

Fotografia cedida per Ton Pedrós.

ton 2

Enhorabona per la vostra iniciativa, Mar i Rosa, de tirar endavant aquest projecte! Aquí les vèiem en el moment dels parlaments. Amb la sala plena de gom a gom van dirigir unes paraules a tots els assistents.

Fotografia cedida per Ton Pedrós

ton 3

Com escultures de fusta corbada, aquests instruments musicals embelleixen els racons d’aquesta sala.

sol major 1 bona

Sol major té sortida també per per la part de darrera. Això possibilita que per accedir a la sala multiusos no calgui passar, si es vol, per la botiga.

musica 7

Esperant que comencin les actuacions musicals…

musica 6 bona

Les Mezzos, en la primera part del concert, antuant sota els porxos de la plaça.

musica 8 bona

Com sempre, és un plaer escoltar-les.

music 10

Amb molt encert, acostumen a fer servir recursos visuals per donar més èmfasi a les seves magnífiques interpretacions, com podeu veure en aquestes dues imatges.

sol major 2 bona

Fotografia cedida per Ton Pedrós.

ton 4 bona bona

Puertas i Castellà saluden, en acabar de fer-los-hi l’acompanyament.

musica 17 bona

La segona part de l’actuació musical va anar a càrrec d’aquests quatre virtuosos, el que estava a la dreta tocant el saxo, ha quedat fóra la imatge…

musica 15 bona

… a qui la gent escoltava amb molta atenció.

musica 16

Unes taules plenes de menjar convidaven a fer un tastet de celebració.

musica 1 bona

Aquesta gentada, poc habitual en inauguracions, em va recordar el dia que “el Campanar” va obrir portes. Comparant les imatges dels dos actes queda ben palès.

musica 13

A part de tot el relacionat amb la música: instruments, partitures… Sol major compta amb un ampli ventall d’objectes d’ús quotidià que, pel seu disseny, estan vinculats amb diferents aspectes musicals. Trobareu arracades, punts de llibre, paraigües…Teniu on triar per fer un detall o un regal més reexit, en l’amplia varietat d’ofertes. Recorde-ho per qualsevol esdeveniment: aniversari, sant, cagar el tió…

musica 20

He visitat la botiga i voldria esmentar els objectius que, segons m’ha explicat  la Mar, volen cobrir des d’aquest buit que hi havia pel que fa a aquest producte: donar servei a les Escoles de música, Conservatoris, batukades, percusió, col·legis… així com també en oferir diferents activitats vinculades amb el món de la música.

musica 23 bona

És fantàstic entrar en aquest espai tan agradable, tot i donant un passeig pel carrer Major o pel Portalet. Apropeu-vos-hi la setmana vinent ja que, a partir del dimecres, podreu visitar una exposició d’instruments musicals.

musica 22

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: