una mica de tot arreu

“Marea verda” a les Balears. Eivissa (1)

El diumenge dia 29 de setembre a les illes Balears es preparava una moguda històrica. La ineptitud dels dirigents del Partit Popular, encapçalats per un tal José Ramón Bauzá, un home de polsera amb la bandera espanyola i desconeixedor del tot pel que fa a qualsevol tema referent a l’ensenyament. És un personatge que odia profondament tot el que faci olor a català. En les votacions que es van fer per saber en quina llengua el poble volia que s’impartissin les classes, i que ell somniava que sortís el 50 per cent en castellà, només hi va sortir un 8 o 9 per cent. Això el va decebre i va haver de pensar com es podia carregar el català a les escoles.

I del seu cap desvariat va sortir el TIL que vol dir: Tratamiento Integrado de Lenguas. Esgarrifeu-vos: impartir un terç de les assignatures en català, l’altre en castellà i l’altre en anglès. Imposat a una plantilla de docents que d’anglès, la majoria, el just, i per tant fer les classes en aquest idioma seria del tot perjudicial pels alumnes. Els hi dóna quatre mesos per reciclar-se quan per assolir el nivel de català es van donar sis anys. El despropòsit és tan gran que els pares no en volen saber res de que els seus fills siguin conills d’Indies i és per això que la lluita és total. I el recolzament dels pares envers els professors és del tot assenyat.

Vaig estar a la manifestació a Eivissa que va resultar un èxit total. Gent de totes edats, especialment mares i pares amb fills a les escoles i instituts, hi van participar. Amb educació, respecte i fins i tot amb música.

Els professors dilluns van encetar la tercera setmana de vaga indefinida, Per suportar les pèrdues econòmiques s’ha creat una caixa de resistència en la que hi han col·laborat centenars de ciutadans anònims així com també persones conegudes com Mª del Mar Bonet, Miquel Barceló. Lluis Llach…

Demà acabaré aquest post amb la resta de fotografies que he seleccionat i, sabent  que avui es tornen a reunir, caldrà veure el caire que prenen les converses. Aquesta gent del Partit Popular ja sabem com s’enroquen. Com és possible que un home que té una farmàcia, el tal José Ramón, pugui tramar un despropòsit d’aquesta mena en un tema que li és del tot aliè?

Encapçalament de la manifestació.

ei 13 bona

ei 14 bona

La Banda de Música de la ciutat s’afegí als manifestants.

eivissa 34

Tothom amb samarreta verda.

eivissa 27

I amb pancartes, la majoria del mateix color.

eivissa 23

Una família àrab: el pare amb la samarreta i la mare també posa el verd al mocador.

ei 28 bona

De verd els infants…

eivissa 6

…els joves…

eivissa 4 bona

… i la nena àrab que acompanyen els seus pares.

eivissa 3

Nens, joves, gent de mitjana edat, avis…

ei 29 bona

… hipies dels anys 60 amb barbes ja blanques…

ei 16 bona

tothom va sortir al carrer…La cua de la manifestació, prop de Vara de Rey, quan la capçalera ja arribava al Parc de la Pau, on va tenir lloc l’acte final.

eivissa 1

Colze a colze, tots endavant per tirar a terra aquest TIL que ningú vol, només aquest home, president del Govern Balear, capbussat en la seva aversió a la llengua catalana.

ei 32 bona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: