una mica de tot arreu

Visites nocturnes a Cervera amb Armand Forcat

Aquestes visites guiades que tenen lloc al mes d’agost ja s’han convertit en un referent cultural de les nits d’estiu a Cervera. A mesura que han anat avançant al llarg dels anys cada vegada s’hi ha aplegat més gent per seguir-les. A la darrera hi van participar unes quatre-centes persones. Com que que a l’acabament es repartia un record, enceto aquest post amb la fotografia dels que es van entregar en la primera i segona visita.

forcat 1

forcat 2

Comencem a seguir el darrer itinerari que va estar dedicat a la Guerra de Successió. S’enceta a la plaça Major on Forcat fa la presentació i convida a tothom a passar per la Sala de Plens de la Paeria per veure un important document.

forcat 4

La gent s’afilera per pujar ordenadament per l’escala de pedra i accedir al primer pis.

forcat 5

La vella fusta de les taules emmnarca aquestes joves que, amb molta atenció, miren el document.

forcat 6

Forcat, saluda a tothom, mentre la gent entra a la Sala de Plens.

forcat 7

La gent anava passant per la sala on hi ha la galeria de pintures amb les representacions de diferents monarques.

forcat 8

Aquí podeu veure la còpia del document. Sembla que Cervera ha tirat campanes al poder apreciar amb aquest escrit la fidelitat de la ciutat a l‘Arxiduc Carlos d’Àustria en lloc de Felip V, com sempre s’havia explicat. Però a La Veu de la Segarra del dia 30 d’agost s’ha publicat una carta signada per l’historiador Óscar Uceda Márquez, que sota el títol de Cervera borbònica, explica amb rigor i contundència com van anar els fets. Caldria que els historiadors locals es manifestessin davant de tot plegat perquè poguessim aclarir d’una vegada com va anar aquesta relació de la ciutat de Cervera amb els austries i els borbons. El llibre de Josep Mª Llobet és determinant però no tothom està predisposat a llegir-lo. És urgent que algú contesti públicament aquest escrit!

forcat 9

Seguim la visita tot i passant pel carrer Major.

forcat 10

Fem una parada a la plaça Santa. La nit es va presentar amb un temps fantàstic i la companyia d’una lluna exultant va arrodonir aquesta passejada nocturna pels carrers de Cervera.

forcat 11

Ja estem davant de la Universitat. Aquest edifici serà un dels llocs on l’any vinent en motiu del tricentenari de la Guerra de Successió es celebraran diferents actes ja que la ciutat de Cervera ha estat triada com una de les 5 seus oficials que acollirà l’esdeveniment.

forcat 12

És imponent aquesta Universitat tan controvertida. De nit, amb la il·luminació ofereix un aspecte immillorable. En aquesta imatge veièm l’ala dreta…

forcat 13

… la zona central…

forcat 14

… i l’ala esquerra.

forcat 15

Un cop obertes les portes tots els assistents entrem al primer pati del recinte.

forcat 16

On té lloc la cloenda d’aquesta multitudinària tercera visita de l’estiu 2013.

forcat 19

Ens acomiadem d’Armand Forcat esperant que ja comenci a pensar en el que projectarà pel proper any. Sembla que ja no queda res més per fer però ell s’espavila per anar donant noves sorpreses amb temes atractius, actuals i vinculats amb la, inesgotable història, de la ciutat de Cervera.

forcat 18 bona

Aquest és el targetó que es va repartir com a record d’aquesta darrera visita de l’estiu 2013.

forcat girada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: