una mica de tot arreu

Sant Magí 2013, el darrer post

Tenint en compte que les activitats organitzades al voltant de la festa de Sant Magí han estat moltíssimes ha calgut dedicar-hi 7 posts. Per tant aquest és el darrer i hi trobareu un conjunt d’activitats que han estat programades en diferents dies des de l’exposició a Sant Joan Degollat que va significar el tret de sortida fins als darrers actes del vespre del dia 19 quan ja la festa estava a punt d’acabar-se.

Comencem pel “cossos”. Aquesta tradicional i divertida activitat dedicada als infants i que van organitzar els i les joves de l’Agrupament escolta.

Les curses de sacs…

accio 1 bona

… l’afaitar globus…

accio 3

… cercar llaminadures dins la farina…

accio 5

… i el trencar l’olla que ara s’ha transformat en trencar una mena de paquet fet amb paper. El motiu de no fer servir la tradicional olla de terrisa és per seguretat. Visualment ens impacta aquest canvi en el record però és la normativa…

accio 10

Les ganes de picar i posar-hi empeny no canvien…

accio 11

I el tirar-se un damunt l’altre per arreplegar el que cau de l’olla tampoc.

accio 12 bona

El dia 19, a l’hora de la missa dedicada al patró del barri, la plaça s’omple. A l’acabar la coral fa un petit concert com a cloenda.

accio 13

L’interior en una vista frontal…

altar

Els cantaires vistos des d’una altra prespectiva.

accio 14

En qualsevol lloc, fins i tot en una placeta de barri  trobem imatges per incloure en un apartat de “street style”.

accio 15

La botigueta del barri ofereix aquesta novetat: uns imats fets artesanalment per Nati Gutiérrez. Un bonic record a un preu ben assequible.

accio 16

La representació de la cova realitzada per Magí Torres ja és un clàssic per visitar any rere any en l’espai que hi ha a tocar l’església.

accio 17

L’esposició muntada amb la col·laboració de la gent del CMC, secció Cultura Popular aquest any portava per títol “El calendari del pagès”. El dia de la inauguració es va presentar l’exemplar anual de “Quaderns de Sant Magí”.

accio 21

exposicio perfecto

En una entrada del barri, tocant a la placeta, Antonio Vidal, artesà que treballa el ferro, presentava una colecció d’objectes treballats en aquest material.

accio 20

accio 19

Cafeteria “el Campanar” organitza un acte anual dedicat a la festa de Sant Magí. En aquesta quarta edició el tema de la conferència va ser “Els vitralls de Sant Magí” que impartí Josep Mas. Aquí el podeu veure amb el cartell amb el que s’anuncià l’acte.

cartell sant magí la bona

I aquí en un moment de la conferència.

Josep vermella

Tot i que era la segona vegada que passava aquest muntatge una cinquantena de persones es van aplegar per veure’l.

al campanar 2

Un agraïment a totes i tots els que ens van deixar les seves samarretes personalitzades que, penjades d’un cordill com a roba estesa, van decorar amb gràcia l’espai.

Samarretes bona Sant Magí

I fins aquí tot el que fa a la Festa de Sant Magí 2013. Encara que hi falten moltes coses el més essencial hi és. Espero que us hagi agradat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: