una mica de tot arreu

8ena edició del Premi 7lletres

El dissabte al vespre va tenir lloc al castell de Concabella l’entrega del premi 7lletres. El guanyador va ser un alicantí, Leandro Iborra, que presentava el llibre “Les mans perdudes”. Us convido a fer un seguiment de l’acte que va tenir moments molt lluïts.

Les parets del castell recullen el sol del capvespre que els hi dóna un to daurat tot i embellint-les. No hi falta la senyera retallant-se en aquest cel tan net.

pedro 1

Finestres d’altres èpoques, mossegades pel pas del temps, ens donen la benvinguda.

pedro 2

Un altre espai per l’estelada. Un racó ple d’encant en el que, al fons, s’hi troba una botiga que ens porta a un altre temps. Caldrà dedicar-li un post.

pedro 3

Aspecte parcial de la sala, ja preparada per l’inici de l’acte.

pedro 6

La guitarra, encara reposant, espera en Cesc a que l’espavili.

pedro 7

Comença el concert que ens va oferí el cantautor Cesc Freixas amb algunes cançons del seu disc “Tocats pel foc”, que han estat inspirades en la novel·la homònima de Pedrolo. Aquí veieu, d’esquena, un altre jove, el pintor Albert Trilla, que mentre anava avançant el concert, ell també tirava endavant la pintura en la que treballava.

pedro 20 comença

Com podeu anar veient, l’un fa el seu camí amb els sons i l’altre, amb les formes.

7 segona

Tot es va completant. Aquest cantautor, a part de tenir una facilitat de paraula i una manera d’expresar-se apassionada i vital, em va encantar com cantava i el missatge que les seves cançons transmetien.

pedro 18 arreglar

Del pintor també puc dir que en vaig quedar admirada amb aquesta manera, que semblava tan senzilla i que obviament no ho era, en com va fer sorgir el rostre de Pedrolo  creant-lo damunt una tela neta. I sense model.

7 1 bona

Aplaudiments, merescuts i sentits, són els que van rebre aquests dos joves quan van acabar la seva feina feta amb tant entusiasme, passió i professionalitat. Tenim un bon planter a casa!

pedro 19 arreglar

El torn dels polítics. Pedrolo mira a Ferran Mascarell, Conseller de Cultura. Potser li retreu que, des de les altes institucions, no s’ha valorat prou la seva figura. I té tota la raó.

pedro 9

Mascarell, en primer pla, pensa com rescabalar-se d’aquest oblit i com ho explicarà després, al moment del seu parlament.

pedro 8

La filla de Pedrolo, Adelais, va fer una intervenció magnífica recordant la figura del seu pare i els seus trets més rellevants.

pedro 12

Ramon Royes, Paer en Cap de Cervera, va fer una intervenció, com acostuma a fer sempre:clara, concisa, breu, entenedora, àgil i ben estructurada. Com li agraim que no faci discursos llargs, pesats i plens de paraules que, per dir el mateix, amb menys de la meitat ja n’hi hauria prou!

pedro 10

Ferran Mascarell durant la seva intervenció en la que es va comprometre, de cara a l’any 2018, centenari del naixement de Pedrolo a dedicar un conjunt d’actes en record de l’escriptor que va deixar una petjada important al país. O sigui portar a la pràctica el reconeixement que Catalunya li deu.

pedro 11

Mascarell, desdibuixat, al costat de la potent figura de Pedrolo i, emmig dels 7 que donen nom al premi creat en record d’aquest escriptor, segueix parlant de projectes pel futur.

pedro 13

Eloy Planes en el moment de dir el nom del guanyador d’aquesta 8ena edició.

pedro 14

El professor i escriptor alicantí, Leandro Iborra, el guanyador.

pedro 22 l'autor

MMoment en que se li fa entrega del premi.

pedro talo

El pintor ha fet la seva feina. Els estris encara queden al terra i l’acte s’ha acabat. Les 200 persones que hi han assistit estan fent un ressopó amb productes de la terra. Mirant l’esguard de Pedrolo no puc deixar de pensar en l’impacte que vaig tenir amb el seu llibre “Mecanoscrit del segon orígen”. I penso que som molts els que hem de dir,  Gràcies!

pedro feina acabada

TÍTOL del proper POST.-nº 95     Avui fa 18 anys de la matança de Sebrenica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: