una mica de tot arreu

Fira Medieval Eivissa 2013.- 1

De fires medievals se’n fan moltes però després de veure la d’Eivissa t’adones de que aquesta és la Fira Medieval amb majúscules. Les altres, unes amb més encert i unes amb menys, recreen ambients, oficis i espectacles d’altres temps. Aquesta també però ho fa amb grau superlatiu.

Eivissa Medieval, aquest és el nom que té la fira, és espectacular. Els carrers del nucli antic es transformen en espais que recorden princeses i cavallers. El color dels estandards i l’alegria dels comediants animen continuament, durant tot un cap de setmana, els carrers d’aquesta zona històrica. El gruix de la fira es troba a Dalt Vila que és una zona única e irrepetible. La Unesco la va declarar Patrimoni de la Humanitat l’any 1999. En motiu d’aquesta declaració es va iniciar la fira que ja porta fent-se durant catorze edicions per gaudi dels illencs i illenques i, cada vegada més, de gent de fóra que ve per visitar-la.

Actualment unes 50000 persones passen cada dia per  l’ampli espai que ocupa la fira. El gran ventall d’activitats, parades, racons especials, exposicions, mostres, exhibicions, edificis emblemàtics i, especialment, el poder veure continuament el mar des de qualsevol indret, fa que el pas per Eivissa Medieval sigui una experiència inolvidable i deixi a tothom amb ganes de tornar-hi.

Un servei gratuït d’autobusos porta els visitants a la part més alta de Dalt Vila. De seguida, es comença a veure l’ambient de fira i el color de la decoració medieval que contrasta amb el blau intens del cel.

medi 1

L’església, que es troba al punt més elevat de la ciutat i n’és una referència, domina tot l’escenari de la fira.

medi 4

Mirant cap aquest cel tan blau, amb els colors i les formes de les garlandes, ja es comença a endevinar que Eivissa Medieval sorprendrà i agradarà.

medi 2

Els racons típics d’aquesta part de la ciutat, amb aquests tocs de blau tan mediterrànis i amb la senzillesa d’una arquitectura popular, queden contrastats amb aquest anar i venir de diferents cultures i ceences religioses. L’estrella de David n’és una mostra.

medi 15

En primer terme la vastíssima zona dedicada a la cultura àrab es contraposa i s’assembla, per la varietat i intensitat de colors, amb un dels darrers edificis inaugurats a Eivissa, el de l’arquitecte Jean Nouvel que es veu al costat oposat i davant el Club Nàutic.

medi 10

Dalt Vila està situat en un puig, per tant, o puges o baixes. Aquí, aixecant els ulls, ja veiem com la torre del campanar es va allunyant…

medi 13

Un racó de la zona àrab que, ja ho veureu en un altre post, ofereix al visitant espais plens d’exotisme i color.

medi 8

Els tons de les façanes contrasten amb les teles que embelleixen els carrers.

medi 20

A voltes, amb tonalitats delicades, com aquesta barreja de gris i or…

medi 9

… i altres amb colors més pujats de to, fins i tot, en combinacions de blanc i negre.

medi 16

I granates, mostassa i verds.

medi 12

Tot i fent joc amb el cel i els perfils de l’edifici, les garlandes creuen carrers, fent sostres de serrells que el vent fa voleiar .

medi 6

Ja arribem a prop de la muralla, aquest impressionant cinturó de pedra que envolta Dalt Vila. Figures d’època romana donen fe, altra volta, dels pas de diferents cultures per l’illa.

medi 17

Ja fóra de la ciutat fortificada la fira segueix. Tota aquesta zona propera està dedicada a la presentació de productes, artesanies, costums i oficis propis d’Eivissa.

Tanco aquest post amb la imatge d’un grup d’animació infantil. Cavalls de fusta i cavallers adolescents feien les delícies dels infants.

medi 18

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: