una mica de tot arreu

13è aniversari. Capelleta del Clot de Sant Magí.-2

Quan hem arribat els que hem fet el trajecte caminant, en aquest cas el curt, ja flairem la brasa que couen aquests tres voluntaris que llueïxen uns gorros de disseny que ens sorprenen.

13 1

El del Mingo encara ens sorprén més per la manera tan original com el llueix.

13 2

Observeu el detall: la Capelleta de Sant Magí està dibuixada al lateral. Això sí que és portar una peça personalitzada! I qui ho fa? Doncs, la Nati Gutiérrez, que cada any amb la seva reconeguda traça per les habilitats manuals, personalitza alguna cosa i aquest aquest any ha tocat pintar el gorro dels cuiners.

13 3

Llenya, graella i peroles… tot es necessita per preparar l’esmorzar!

13 4 bona

Ja comença la desfilada per recollir el menjar. Primer cal passar per Caixa, en aquest cas per la Nati que té cura de la venta dels tiquets.

nati bona

La taula vista des del darrera amb la gent que reparteix esmorzars…

13 5 bona

… i pel davant amb els que, en una cua ben organitzada, es disposen a recollir-lo.

13 6 bona

Aquest, que va arribar dels últims, tampoc es va voler perdre l’esmorzar! La Victòria Fusté, que sempre es multiplica de la mateixa manera que el Josep Mas, ambos capdavanters en tots els esdeveniments que giren al voltant d’aquest Sant,   estava acabant d’enllestir el repartiment.

13 7 bona

Sant Magí va aconseguir trencar aquesta seguida d’actes amb pluja i vent i, ens va regalar un matí temperat i amb un bon sol.

13 8

La gent, com cada any, escampats al voltant de la Capelleta, esmorzant, conversant i gaudint amb bona companyia.

13 9

La Nuri Rius, espia al costat de l’arbre. A ella li devem l’acurada decoració floral qiue lluïa la Capelleta de Sant Magí. Ja va ser nomenada “Magineta” en reconeixement a tenir cura d’aquest indret.

plaça

Com cada any, no podien faltar el nombrós grup dels que juguen a les bitlles…

14 1

… unes precioses bitlles de fusta que, plantades al mig del camp, només esperaven rebre alguna garrotada que les anés tombant. Així és la vida de la bitlla!

14 2

Acabo donant relleu a les imatges que ens van acompanyar al llarg d’aquesta agradable i tradicional trobada.  Topàvem amb ruelles enceses que destacaven emmig d’aquesta verdor, potenciada per les incontables remullades d’aquesta inusual primavera…

13 10

Els nostres marges, pedra segarrenca, miraven com, als seus peus, la natura esclatava en una abundància de flors i d’herbes que, senzilles i humils, alegraven la vista.

13 11

Què en són d’atractives les imatges de la nostra estimada comarca! La força de la pedra, la sinuositat dels camins de terra, l’encatifat verd, la disposició dels arbres… Busqueu indrets com aquest per gaudir-ne. No us hi haureu d’esforçar gaire: la Segarra n’està plena.

13 12

El poema, escrit a la paret lateral de  la Capelleta, és del meu admirat poeta Ramon Turull, que tant estimava tot el relacionat amb aquest Sant. Ens fa costat a tots els que visitem aquest indret, i ens agrada fer una breu parada per llegir, una vegada més, les seves sentides i encertades paraules, especialment aquesta frase que a mi m’encanta:” una rosa de neu brodada per les mans fines de l’alba”

poema turull

Ens acomiadem de Sant Magí esperant tornar-nos a retrobar en la gran Festa d’estiu que se li dedica a Cervera el mes d’agost.

13 14

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: