una mica de tot arreu

Processons a Cervera, 3

A mesura que posa fotografies de processons aniré informant de les caractrístiques de cadascuna d’elles. En un post anterior vaig parlar de la de la Mare de Déu d’Agost.

Avui explicaré la del Cor de Maria. És una de les processons que la gent d’una certa edat més recordem i de la que hi ha moltíssim material gràfic. L’organitzaven els Pares Claretians i, ja des de principis del segle passat, es tancava el seguici amb una carrossa amb la imatge de la Verge. Aquesta carrossa era sempre portada per un grup de noies.

El més destacat i popular d’aquesta processó era la gran quantitat de nenes i nens que hi desfilaven vestits de santes i sants, de bisbes, de papa…Entre tots sobresortia especialment, la que anava vestida de Mare de Déu i el que representava Sant Antoni Mª Claret. Els vestits que portaven estaven molt ben confeccionats i els anaven fent servir, cada any, diferents generacions d’infants que acostumaven a passar-los dels uns als altres.

La processó sortia de l’església dels Pares Claretians, avui desapareguda, i que ocupava l’espai on hi ha el vestíbul del Consell Comarcal.

Es disposa de moltes fotografies, tant de grups com d’individuals, fetes al llarg dels anys, en les que s’identifiquen quantitat de cerverins i cerverines.

Agraeixo a les persones que després de veure aquests post m’informen d’alguna persona que no tenia identificada. Espero que ho seguiu fent!

Feu memòria i mireu les fotografies a veure si sabeu reconéixer la gent que hi surt. Com sempre, demà, hi trobareu el nom dels que tenim identificats,

Processó del Cor de Maria

pro 36

pro 39

Processó de Corpus.

pro 35

pro 58

Processó de Primera Comunió

pro 19

pro 43

Aquesta processó encapçalada per la Verge del Coll de les Savines no la tinc identificada.

pro 49

Quina imatge! Qui recorda el seu nom?

pro 59

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: