una mica de tot arreu

Un vaixell de colors a punt de navegar pel Mediterrà

L’arquitecte francès Jean Nouvel té una personalitat desllumbrant que queda plenament reflexada en les seves obres. Els edificis que dissenya són espectaculars i no tenen cap semblança entre ells. Només hi ha un nexe que els uneix: és l’ús de la transparència i el joc que fa amb la llum i les ombres.

Ha guanyat molts premis d’arquitectura i de disseny. Una de les seves obres més conegudes és l’Institut del Món Àrab a Paris. El tractament que fa de la llum en aquest edifici és espectacular. Els acabats en metall i en vidre li donen un atractiu excepcional.

També signa la Torre Agbar de Barcelona on l’il·luminació nocturna esdevé d’una originalitat sense precedents a la ciutat.

Fa poc que ha entregat aquest edifici situat al passeig Marítim d’Eivissa, davant del port nàutic de Marina Botafoc. Sembla un espectacular Arc de Sant Martí a punt d’endinsar-se a les aigües de Mediterrà, com si fos un gran vaixell, ple de colors i amb el perfum de les  les flors que, engabiades, es confonen amb aquest original reixat que les envolta.

Des dels habitatges la vista no pot ser millorada: al davant la blavor del mar Mediterrà i, cap al fons, el perfil de Dalt Vila, coronat amb l’edifici de l’esglèsia i encerclat amb les seves imponents muralles. Una magnífica imatge de tota aquesta zona que és Patrimoni de la Humanitat.

Passeu a gaudir de l’edifici. Aquestes fotografies són una mostra, ben petita, de la realitat d’aquest darrer disseny de Jean Nouvel. Si aneu a Eivissa no deixeu de visitar-lo!

jean 2

jean 4

jean avui

jean 5

jean 6

Tota la part inferior de l’interior de l’edifici, s’assembla a una platja caribenya, amb aigua de color turquesa i arena blanca.

Torno a repetir que les fotografies no reflexen l’espectacularitat de tot aquest imaginatiu conjunt que interpreta l’esència del protagonisme de la llum en les zones mediterrànies.

piscina

jean 8 la bona

El sostre de cada terrassa està pintat amb el mateix color de l’embelliment que cobreix les jardineres. D’aquesta manera l’escala de colors de cadascuna de les plantes queda més reforçada.

jean 10

jean 11

Una fotografia panoràmica on es veu la forma, amb aquestes corbes tan pronunciades, de tot l’edifici.

Jean Nuvel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: