una mica de tot arreu

Papiroflèxia dit també origami

L’origami és l’art d’origen japonès que consisteix en plegar paper per aconseguir figures de formes variades. Normalment d’aquest art en diem papiroflèxia.

No es fan servir tisores, pega o grapes. Només el paper i les mans. És increïble la gran quantitat d’objectes reals o imaginaris que es poden arribar a fer amb l’origami.

L’art de doblegar el paper va començar a la Xina en el primer o segon segle d.C. i va arribar al Japó durant el segle VI, quedant integrat en la cultura japonesa.

Les fotografíes d’aquest post estan fetes a la botiga “El pas del temps” que està davant del Museu de Cera de Barcelona. Està al costat del “El bosc de les fades”, que és un espai màgic que funciona com a lloc de trobada per anar a prendre alguna cosa. És del tot recomanable visitar-lo però es difícil fer-hi fotografies perquè hi ha molt poca llum.

Com podeu veure, ja des dels aparadors que criden molt l’atenció, en “El pas del temps” es fa difusió de l’origami. A l’interior també trobem un muntatge fet amb  una gran quantitat de papers plegats. Entre moltes altres coses, venen material relacionat amb la papiroflèxia.

paper 6

paper 2

paper 3

paper 4 molt retallada

paper 5

paper retallada

paper 9

paper 8

paper 1

paper 7

TÍTOL del proper POST – nº 14-  Ghetto

2 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: