una mica de tot arreu

Avui fa un mes

Avui fa un mes que a Cervera hi va haver festa grossa: el bateig de l’Àliga i l’estrena del ball a Santa Maria.

I avui també fa un mes que, cap al migdia, vaig fer un reportatge de fotografíes, tot i admirant  el treball dels artesans que havien creat el patrimoni festiu de la ciutat i que s’exposava al Paranimf. Em va semblar que, mirar de captar minuciosament els detalls, seria un homenatge a totes les persones que, treballant d’una manera artesanal, aconsegueixen realitzar peces úniques.

És complicat saber els noms de totes i tots els que han realitzat la gran varietat d’elements que podíem veure a l’exposició, però si que cal recordar, ja que parlem principalment de l’Aliga, els tres artistes que han fet possible que aquest projecte fos una realitat: Ramon i Antoni Ninot i Ramon Riu.

En moltes d’aquestes imatges que veureu a continuació s’aprecia amb detall la perfecció d’un treball ben fet.

També,  ja que aquests dies, les tribunes que hi ha a ambues bandes de l’altar han lluït al màxim acompanyant l’Àliga, voldria recordar Ramon Minguell, que va ser l’artesà que realitzà una perfecta reproducció de la que faltava.

Un reconeixement també per les cosidores que, amb les seves mans de plata, van saber fer en el seu moment, aquests vestits de vellut grana amb uns acabats  impecables que podem admirar en els seguicis

A tots ells i a l’Associació Seny Major hem d’estar agraïts per tirar endavant tot aquest projecte de recuperació de festes i tradicions que forma part del tresor de la ciutat.

aliga 1

aguila 11

aguila 5

aliga 3

aliga 9

aguila 8

aguila 4

aguila 7

aliga sirena

aguila 10

aliga girada 1

GIRADA AL REVES 2

Acabo aquest post amb un sug·geriment: poso dues fotografés perquè es pugui veure com es dóna la informació dels Gegants i l’Àliga de la ciutat de Barcelona que estan exposats, darrere un vidre, als baixos del Palau de la Virreina. A Cervera, es podria fer el mateix perquè tots els visitants ho poguessin llegir quan s’atansen a veure l’Àliga.

aliga virreina

laia virreina

TÍTOL del proper POST -nº 13- Papiroflèxia

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: