una mica de tot arreu

Street style tot i recordant aquella comitiva medieval

Durant el mes de maig de l’any 1448, els frares Menors celebraren capítol en el convent dels afores de Cervera, al qual concorregueren fins a dos-cents cinquanta frares, entre els quals, molts homes notables en la ciència i en la virtut.

El Consell, les confraries i alguns particulars de significació feren abundosos presents als frares per tal d’alleugerir-los del treball que la nombrosa concurrència significava.

La vila presentà al capítol dos vedells, grossos i formosos, a més de sis grans moltons mascles, mitja bota de vi vermell fi i una quarterola de vi grec. Afegim-hi encara quaranta lliures d’arrós, un formatge d’Aragó, dotze lliures de confits de sucre i una portadora de cireres.

La confraria de Sant Francesc volgué donar al seu present un aspecte original i un si és no és estrafolari. Consistia en un vedell de cera groga, que portava al llom dues candeles i tenia clavats per tot el cos fins a trenta-cinc florins d’or, amb els quals foren comprats molts cabrits i altres vitualles.

Anotem que aquests presents eren portats en comitiva, travessant tota la vila i a so de trompetes, i amb els joglars que els feien acompanyament.

Els frares agraïen l’atenció convidant els donants a dinar o sopar amb el capítol i, entre plat i plat de l’àpat sonaven novament les trompetes i els ministrils.

Aquests són els espais on passaren els fets de la crònica que acabeu de llegir

assis 1

ASIS JO CAMI 1 BIS

ASIS pedres i bis bis

asis 2

asis 3

asis 4

ASIS 5

ASIS 6

asis 7

Al convent de Sant Francesc d’Assis les pedres ja no poden explicar els díes de glòria i de celebracions. El sostre és la volta del cel i els guarniments són les branques que surten a les finestres com si haguessin de veure seguicis capitulars. Sempre ens quedaran els mots escrits per imaginar fets passats en aquest indret dels afores de Cervera.

asis 8

asis 10

asis 11 onze

asis 12

asis

Street style:  Botes de Mango, samarreta de Stradivarius, jaqueta de Miss Sixty, pantalons texans comprats a Buenos Aires, penjol d’estrelles heredat de la meva filla, penjoll de D i C regal del sant de fa 4 anys, arracades, petits aros de plata, de Rellotgeria Puig. I la bossa, protagonista del look, en el sentit de que té sempre molt èxit a tot arreu, és de Zara.  He parlat amb la Núria de Llanes Sylvia  per fer-ne una a la seva botiga i poder fotografiar els passos que cal fer per aconseguir aquest resultat. Quan estigui enllestida li dedicarem un post.

bossa grisa

TÍTOL del proper POST – nº 10 – Mai no he pintat àngels daurats

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: