una mica de tot arreu

Nova York (1)

Aquest és un blog que prioritza aconteixements locals i de país, però repetir cada any algunes coses que es programen d’una manera habitual, tampoc és el cas. També és un blog en el que els viatges hi tenen un paper rellevant. A més, em consta, que hi ha qui li va bé fer-hi una ullada per quan programa o ja té decidit anar a algun lloc concret del que pot trobar informació aquí.

Penso que Nova York és la capital del món i, com que hi he anat moltes vegades, puc parlar-ne amb coneixement del més recomanable, tot i que tothom ha de prioritzar els seus interesos i repartir el temps, poc o molt de que disposa.

Crec que un dels millors moments per visitar la ciutat és durant les festes nadalenques. El problema és exposar-se a les onades de fred de les que la ciutat no se n’escapa gaire.

Aquest any 2023 el vaig començar a Times Square amb una temperatura ben bona. L’onada brutal de fred que va tenir la ciutat de Nova York feia ben poc que havia quedat enrere. ACervera ja feia algunes hores que l’any havia canviat. Hi ha 6 hores de direfència amb l’horari de la costa est.

A Times Square la nit de Cap d’Any s’hi aplega molta gent. I ho veu tot el món perquè és el punt que surt a la televisió. Tots recordem aquella bola com baixa i com, després, alguna o algun cantant, fan el primer concert de l’any.

Ben a prop d’aquest mític lloc, i també del gratacels Empire State, hi tenia l’hotel. De fet d’hotels en aquesta zona n’hi ha molts i resulten ideals per la seva ubicació.

Fotografies del canvi d’any a Times Square.

Tal com he dit abans, l’hotel estava ben a prop d’aquí i també de l’Empire State que es veia perfectament des de la finestra de l’habitació.

Baixant per la Cinquena Avinguda i, a prop d’arribar al carrer 32, feia goig, al vespre, mirar enlaire i contemplar aquest mític edifici que ja és vintage.

A Heral Square, que està molt a prop de les dues localitzacions anteriors, s’hi troben els magatzems més famosos i més grans dels Estats Units de la superconeguda cadena Macy’s coneguts com Macy’s Herald Square. Trobareu aquesta plaça a l’intersecció entre Broadway, la Sexta Avinguda i el carrer 34. Per Nadal són mils de milers les persones que s’hi apropen per tal d’admirar els seus aparadors que tenen fama de ser molt macos. De fet, com que hi tenia l’hotel allà mateix, quasi cada dia hi anava a fer una ullada. En aquestes properes imatges en podeu veure algun dels aparadors. No tenen res a veure amb la realitat perquè tots els elements exposats tenien moviment i canvis de llum, cosa que els feia molt més atractius.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: