El 14 de març en aquest blog es va publicar un post parlant de l’obra de teatre El diari d’Anna Frank que va tenir un èxit total. Tenint en compte de que només es disposava d’una sola fotografia i, a més, de poca qualitat al fer la crida de si algú en tenia hi ha haver una resposta fantàstica per part d’una de les protagonistes de l’obra, just la que feia d’Anna, la jove cerverina Romi Porredon. Ella tenia, molt bwen guardades, un recull d’imatges que resulten del tot interessants, com podreu veure.
Cal donar-li les gràcies per haver-les cedit i que puguin quedar fixades en aquest blog pel seu record.
En primer lloc podreu llegir un text que m’ha facilitat Ramon M. Razquin i que ens situa una mica quan es va fer aquesta representació i per quin motiu.
Fixeu-vos en com està escrit el text i tot i que sembla que el pes fort eren les conferències per encaminanr la joventut hi podem destacar que hi va haver un convidat important el dia que es va projectar la pel·lícula. El col·loqui posterior en dèien Cine Forum i va anar a càrrec d’un comentarista de la revista “Destino”, de molt prestigi, que era Miquel Porter i Moix. La cloenda va ser l’obra de teatre abans esmentada.

Romi Porredon, havia escrit al revés de totes les fotografies, en uin moment de l’actuació estaven fetes. També hi havia la data del dia de la representació. Això, que moltes vegades descuidem de fer, resulta ideal quan, al cap dels anys, recordem esdeveniments passats.

A continuació podeu veure el cartell que anunciava l’obra que es va represntar el dia 24 d’octubre de 1964.

Romi Porredon en el paper d’Anna Frank.

Víctor Morales que interpretava la figura del seu pare. Al fons Peter, Josep M. Orobitg, un adolescent refugiat al mateix pis on estava la família Frank a Amsterdam.
Un pis que es pot visitar i commociona fer-ho després d’haver llegit el diari d’Anna.

Un altre moment de l’obra on es demostra la bona sintonia que tenia amb el seu pare.


D’esquerra a dreta, Romi Porredon, Lidia Guardia, M. Carmen Ayala, esposa del director de l’obra, Sr Morales, Amadeu Comorera i Josep M. Orobitg.


Anna Frank, Romi Porredon, escrivint el diari que, després de morts tots els que estaven al pis d’Amsterdam i, un cop el va trobar el seu pare, l’únic supervivent, va ser traduït a molts idiomes i editat a una gran quantitat de països. Va tenir un èxit espectacular.

Els han descobert i han de marxar del seu refugi. Marxar cap els camps de concentració on moriran tots excepte el pare d’Anna.


Saludant al públic al final de l’obra.

El Teatre Casal estava ple de gom a gom. En puc donar fe perquè jo era una de les espectadores.
