una mica de tot arreu

Viacrucis. Caramelles i Pasqua

En el darrer post es va parlar del Diumenge de Rams una festa que, a Cervera, es celebra amb molta solemnitat i assistència de gent.

El Viacrucis del Divendres Sant no és com el d’abans, que es feia a les 8 del matí i aplegava una important quantitat de fidels. Ara és més discret. Fa el mateix recorregut que el matiner: va des de la plaça Major fins a l’església de Sant Antoni.

A continuació podeu veure unes quantes imatges del recorregut.

Una imatge inèdita aquesta de la Dolorosa a l’altar de Sant antoni amb el Sant Crist al darrere.

I arriba la Pasqua que, a nivell religiós no es celebra com abans ni de bon tros. Cervera encara manté les Caramelles. Entranyables i populars les canten moltes i molts del infants i més grans que formen part de les corals de la ciutat. Fan un recorregut concret i la darrera cantada té lloc a la plaça Major. Sempre resulta fantàstic escoltar-les, especialment les persones que, en una època o altra, havien format part d’aquest grup.

Gaudiu amb aquestes Caramelles 2023.

I després de gaudir amb les caramelles: dinar de Pasqua. amb sort si la gent no està escampada per platges i muntanyes es pot gaudir d’un dinar familiar amb les postres del dia: la mona.

A la resta d’Europa, aquí no és costum, en aquestes dates s’esmercen molt decorant ous de Pasqua. N’hi ha de totes menes: dels que ponen les aus, als que hi han fet un petit foradet i han buidat el de dins i, després, han pintat, de fusta, de ceràmica…Cal dir que són molt bonics i que en cada lloc tenen els seu estil especial. Aquesta taula està decorada amb ous procedents de diferents països d’Europa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: