una mica de tot arreu

Gent de casa nostra. De bateig! (6)

En primer lloc em cal donar les gràcies a Victòria Fusté per haver-me passat aquesta fotografia. Una imatge molt curiosa que, per una part enamora veient la polidesa del gupet però que, per altra part, sorprén una mica pel contrast que es veu entre la colla que van de vint-i-un botó i la gent, normal i corrent del carrer, que badoquejen mirant el que passa i que, resulta que formen part, possiblement involuntària, de la imatge.

La fotografia esta feta davant de cal Trilla Oromi en motiu del bateig del fill gran de la casa, Francisco Josep. Aquesta decoració esculpida a la pedra i el reixat del costat, que dóna a una finestra a nivell del carrer, ens dóna la informació. El contrast entre el gran grup i els que miren no només és per l’aspecte físic sinó també per l’habitatge. L’un oposat a l’altre, que es veu molt senzill i, tot i que hi ha vidrieres que donen al carrer, sembla que de protecció no n’hi ha.

A part d’alguns familiars de la família del nen batejat sembla que s’han convidat la majoria de nens i nenes que vivien al carrer Major. En el cas de la Victòria Fusté, que no hi vivia, està convidada perquè la seva àvia residia en aquest habitatge i ella hi anava molt sovint. Els dos fills de la Sastreria Botines i la Roser Trilla eren cosins germans del nadó. Els Puig, els Bonjoch, la Civit… vivien en aquest carrer. Les germanes Vila desconec per quin vincle hi eren.

Com en la resta de fotografies de grup, per tal d’identificar cadascna de les persones que hi surten s’aniran dividint en parts més petites.

Les dues noies són Trini Vila i Paquita Ferran. La nena que agafa la Paquita és la Roser Trilla. Al seu costat, Victòria Fusté que porta un serrell molt graciós, tallat curtíssim. La Dolors Trilla Botines porta el vestit decorat amb uns llacets foscos i la Concepcó Civit llueix un barret molt graciós. El nen és Lluís Puig. De fet les quatre nenes en porten i, a més van amb guants blancs.

Aquest jove no el tenim gens present. algú va dir que es deia Salvador Roure. Qui era?

La nena més alta és Mercedes Del Agua. A sota, i d’esquerra a dreta s’hi veu Ramon Bonjoch, Canosa i el que treu el cap vestit de mariner és Marià Trilla Botines. Al seu costat, Dolors Vila.

A la primera fila, a l’esquerra Marian Puig,, al mig, Ton Costa, al seu costat Josep M. Bonjoch que fa molta gràcia amb el conjuntet que llueix.

La primera és la Conxita Roselló. Porta una bossa estil marinera que fa molta gràcia. Al seu costat, Conxita Bonjoch. Sembla que la majoria dels que surten a aquesta foto vivien al carrer Major. La nena de les ulleres és la cosina d’Eulàlia Boronat que també es diu Eulàlia. L’Eulàlia Boronat és la joveneta més alta. El nen que té la boca tapada és Ramon Bonjoch. El més petit de l’esquerra no està identificat i l’altre és Marian Puig.

Pel que fa al grupet de veïnes del carrer s’identifica la dona que està entre les dues Conxites. Li deien de renom “la Petarrines”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: