una mica de tot arreu

Valderrobres. Matarraña (2)

Seguim amb el recorregut per la Matarraña. Avui des de Valderrobres que és la capital administrativa d’aquesta comarca i que està a la llista de “Els pobles més bonics d’Espanya”.

El primer que es troba en arribar a Valderrobres és el pont de pedra medieval que dóna accés al casc antic i que va ser construït al segle XIV.

Aquest pont està situat damunt el riu Matarraña i és la imatge més fotografiada junt amb el conjunt de cases que hi ha al voltant que sembla que pengin damunt del riu i que queden reflexades a l’aigua.

El portal que heu pogut veure al final del pont és el de Sant Roc i és un dels set que tenia l’antiga muralla i l’únic que encara està dempeus. Aquest portal és l’entrada principal al poble.

Al atravessar el portal s’entra a la plaça Espanya en que s’hi destaquen dos edificis: l’Ajuntament i la Fonda. L’Ajuntament és un dels edificis més importants per visitar i la fonda és una casa senyorial on s’hi troba un dels restaurants més antics del país.

L’altra banda de la plaça España.

Una de les millors coses que es poden veure a Valderrobres són els carrers del casc antic. S’hi troben cases nobles, portals amb encant, carrers costeruts i algunes cases abandonades que fan tirar enrere el temps.

A dalt de tot del poble, i com a fortalesa defensiva, s’hi troba el castell-palau que va ser constrït junt amb l’església.

L’església de “Santa María la Mayor” va ser construïda al segle XIV i és un exemple perfecte del gòtic aragonès.

Com que l’església i el castell dominen la part alta del poble des, d’allí, tots els carrers fan baixada per tal de recórrer el centre històric.

Podem gaudir amb més espais amb encant passant per aquest carrer amb porxos.

Detall d’una balconada.

Per travessar de nou el portal de Sant Roc que ens portarà al pont i als afores.

És un poble molt maco i, per tant, recomanable de visitar. Des de lluny s’aprecia la disposició del nucli antic enfilat damunt un turó i coronat pel castell i l’església.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: