una mica de tot arreu

Montornès de Segarra

Montornès de Segarra és un municipi de la comarca de la Segarra. El poble, que el blog ha mostrat en el darrer post, Mas de Bondía, forma part d’aquest municipi.

Montornès està a 605 metres d’altitud i, al capdamunt del turó, s’hi toben les restes del castell i l’església parroquial, adossada a l’antic castell, i dedicada a Sant Joan.

Montornès de Segarra té dues edificacions molt especials i que criden l’atenció.

Una és el cementiri, ben diferent dels d’aquestes contrades. És d’estil modernista i sembla que algú es va fer càrrec de la seva construcció pagant l’import del que costava fer aquesta obra allunyada de l’estil d’aquestes terres.

Vist des de lluny i, anant cap a Granyena, el cementiri, per una banda, i les escoles, per l’altra s’hi destaquen ja que la resta d’edificacions queden amagades darrera el turó.

En aquestes imatges podeu veure, des de fóra, aquesta construcció.

A l’altre extrem del poble les escoles criden molt l’atenció. No s’assemblen en cap de les que es veuen per aquí i sembla que van ser pagades per algun “mecenes”, el mateix que va tenir cura del cementiri.

Com heu pogut veure, tant Mas de Bondia com Montornès de Segarra són dos nuclis ben atractius amb unes característiques especials que els fan diferents dels pobles de la comarca. Visitar-los és una bona opció. A l’estar situat el poble en una certa elevació el paisatge resulta molt atractiu. Dins el nucli hi ha un esplèndid mirador i tot el conjunt habitable està molt ben cuidat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: