una mica de tot arreu

La Cerverina d’Art, Premi Sikarra 2021

Aquest passat dissabte dia 3 de juliol va tenir lloc l’acte de lliurament del desè Premi Sikarra a La Cerverina d’Art, un esdeveniment que va tenir com a marc la terrassa del Museu Comarcal de Cervera.

L’Espitllera Forum d’Estudis Segarrencs i la Fundació Jordi Cases i Llebot són les entitats que tenen cura de triar qui mereix aquest premi que s’otorga anualment amb la voluntat de reconèixer persones, entitats o institucions que amb la seva activitat hagin aportat valors destacables a la Segarra.

En aquestes properes imatges podeu veure els membres de la família Serrano Porredon, que són els que han tingut cura d’aquesta galeria durant vint-i-cinc anys. Han dut a terme un projecte familiar que ha fet possible portar a la Segarra més d’un centenar d’exposicions amb artistes com Bigas Luna, Antoni Tàpies, Albert Ràfols-Casamada… Ha estat un projecte pioner a recuperar la vitalitat del carrer Major en el centre històric de Cervera.

Es va poder degustar la cervesa artesana que elaboren a la Casa Dalmases, un espai que es troba al carrer Major ben a prop de la galeria de La Cerverina d’Art.

L’acte va estar dirigit per Max Turull. Hi van assistir unes cincuanta persones que era l’aforament màxim permés.

A l’inici i al final d’aquest acte es va poder gaudir amb una intervenció musical a càrrec de Xesco Grau, a la flauta i Josep Soto, a la guitarra.

Max Turull convida a intervenir al Paer en Cap, Joan Santacana i a la consellera comarcal de Cultura, Elisabet Jové.

La presidenta del Forum Espitllera, Maria Garganté, va glossar tota la trajectòria de La Cerverina d’Art amb una lectura molt interessant i que recollia la importància de la galeria durant aquests vint-i-cinc anys que ha estat al servei de la ciutat de Cervera aportant una gran riquesa cultural vehiculada per mitjà d’un projecte engrescador.

Xavier Rivera, President de la Fundació Jordi Cases i Llebot, va tenir cura del discurs que va precedir l’entrega del Premi Sikarra.

Moments.

Xago Serrano i Pilar Porredon acaben de rebre el Premi Sikarra. Un guardó que han merecut per tota la seva dedicació al projecte de La Cerverina d’Art, una galeria situada al bell mig del carrer Major en un espai ple d’encant que havia estat ocupat per l’antiga Barberia Ninot.

La Pilar i el Xago, sempre tan propers i entranyables…

Xago i la seva filla Queralt, a la que hem vist molt sovint, col·laborant amb les activitats de la galeria.

Queralt Serrano, amb una estètica molt renovada, estava guapíssima.

En aquesta fotografia, el seu germà Oriol, mostra el merescut premi que, com podeu veure, és una peça de gran bellesa. Oriol ha estat també un gran suport per la bona marxa de la galeria familiar.

Mirada.

La gosseta Maya no hi podia faltar atés que ha assistit moltes vegades a les inauguracions de les exposicions que han tingut lloc a la galeria i que mai ha passat desapercebuda ja que, a l’hora que toca aplaudir, ella s’hi afegeix bordant. Com va fer també en aquest acte.

Amb una fotografia del pou que es troba al mig de la terrassa, feta a l’hora de la posta de sol, es dóna per tancada la informació del blog sobre l’entrega del Premi Sikarra 2021.

Queda només FELICITAR a aquests amics estimats pel magnífic projecte que han dut a terme durant aquests anys i que han fet que les persones que estimem l’art poguessim gaudir tant a l’entranyable espai de la seva cuidada galeria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: