una mica de tot arreu

Recordant… Acció Catòlica

M’han arribat dues fotografies que fan molta gràcia. En aquells anys hi havia una organització dedicada als adolescents que es deia Acció Catòlica. A part del mossèn hi havia com a persones responsables Josep Roca a qui ajudaven els germans Antoni i Joan Puig Torné. Aquest moviment va néixer a Espanya l’any 1926 i tenia com objectiu propagar la cristianització en diferents àmbits de la vida.

En la propera fotografia hi podreu veure un grupet de nens i joves de l’Aspitantat d’Acció Catòlica. El seu lloc de reunió era a una torre de la Universitat, la que està més a prop del passeig Balmes, banda escoles Jaume Balmes, just on hi havia el Cinema de l’Acció Catòlica on també s’hi feia teatre, especialment, els Pastorets.

La colla de jovenets que en formaren part són tots ben coneguts. Al darrera i, d’esquerra a dreta: Joan Puig Torné, Emili Sucarrats, Àngel Gutiérrez Ortega que fa molts anys que no viu a Cervera, Ramon Pedrós Puig de la “Fusteria Pedrós” del carrer Major, l’esmentat Josep Roca Fusté, el mossèn Joan Clos, vicari, Antònio Puig Torné que treballà a La caixa i ens va deixar bastant jove, el noiet és Josep M. Noguera Sagués de la “Tintoreria Noguera” al carrer General Güell, Jaume Majà que durant molts anys gestioná una ferreteria una mica més amunt del “Restaurant Les forques”, Leopold Cos Marimon que vivia al Passeig de l’Estació on encara hi viu la seva germana Teresa i Josep Puig Torres germà gran de Joan.

Al davant Joan Puig, rellotger al carrer Major, Jaume Carreres Cortadelles , que va gestionar durant molts anys el “Restaurant Santa Anna” al carrer del mateix nom, a Barcelona, Francesc Rosich Batalla de la “Llibreia Rosich”, Josep M. Riera Simon de la “Merceria Riera” del carrer General GÚell , Joan Puig Torres de la casa que ara hi ha, als baixos, la Creu Roja, Antoni Bonet Trilla de “cal Delfin”, Lluís Pont Canela i Pons.

Aquesta fotografia està feta davant La Caixa. Hi havia unes reixes molt maques que ves a saber on han anat a parar.

Era temps de temps de fred i fa gràcia veure com tots porten abric, una peça avui fóra del vestuari dels nens d’aquesta edat. A més, la majoria, porten una bufanda al coll. Els quatre més grans se’ls veu amb corbata i camisa. Eren uns altres temps!!!!

Quan s’inaugurà l’Institut Antoni Torroja els aspirants van perdre el seu lloc habitual de reunió. Va venir un vicari nou a Cervera, Joan Muntaner, que els hi va cedir la part del davant del seu habitatge del carrer Major. Allí van continuar les seves activitats.

En aquesta fotografia de caire esportiu també hi ha alguns noiets que estave a l’altra. Aquí ja es veuen més grans.

Dempeus i d’esquerra a dreta: Manel Alsinella, Joan Puig Torres, no identificat, Ramon Pedrós Puig , el vicari abans esmentat, Joan Montaner, Jaume Carreres Cortadelles i Jesús Carbonell.

Agenollats: Lluís Puig Alsinella, Joan Puig, Josep M. Riera, no identificat i Enric Villarroya Massana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: