una mica de tot arreu

Rússia. Sant Petesburg. Església del Salvador (16)

Una vegada enllestida tota la informació sobre Moscú i, tenint en compte que quan el blog va editar els posts corresponents a Sant Peteburg, hi quedava explicar l’Església del Salvador, tan espectacular i vistosa, queda tancat el cicle dedicat a Rússia amb les imatges d’aquest famós temple ortodox.

Coneguda com església del Salvador o catedral de la Ressurrecció de Crist està situada a costat del canal Griboedova ben a prop de l’avinguda Nevski, la principal de la ciutat i un dels carrers amb més història del món.

Aquesta església va ser construïda en el mateix lloc on el tzar Alexandre II va ser assassinat víctima d’un atemptat.

Fou durant la Segona Guerra Mundial que una bomba va caure damunt la cúpula més alta de lèsglésia però no va arribar a explotar i, va restar allí durant 19 anys. La van trobar els treballadors que van pujar a arreglar les goteres i, aleshores, la van retirar. Va ser quan es va decidir començar les obres de restauració d’aquest magnífic temple.

En aquest juny de 2018 també vam trobar alguna part en restauració. En les properes imatges podeu veure, des de diferents angles, la meravellosa construcció i decoració d’aquest edifici.

s12

s7

s6

s5

s8

s3

s1

s2

s9

s11

s10

s13

Amb aquestes quatre fotografies de matrioshkes, les figures més emblemàtiques de l’art popular rus, queda per tancat el recorregut d’aquest viatge fet al juny de 2018 en el temps dels Mundials de Futbol.

s16

s17

s18

s19

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: