una mica de tot arreu

Rússia 2018. Recorregut amb vaixell. Yaroslavl (4) (9)

Navegant pel mític riu Volga i en el lloc on conflueix amb el riu Kotorosl es troba la ciutat de Yaroslavl. Està situada a 250 al nord de Moscú. És una ciutat coneguda per ser el lloc on va néixer la primera dóna que va viatjar a l’espai: Valentina Tereshkova. Cal recordar que durant els tres dies que va durar el seu viatge va fer 48 òrbites al voltant de la terra.

Casualment durant l’estança en aquesta ciutat vaig poder gaudir amb una exhibició acrobàtica d’avions de patrulla russos ja que celebraven alguna cosa vinculada amb aquesta austronauta. Mai havia vist res de semblant. Impressionava com passaven les cuadrilles i, especialment, el soroll que feien. Inoblidable!

En aquesta imatge podeu veure un d’aquests aparells que van deixar bocabadats a tothom.

r8

Yaroslavl és la ciutat més gran de les conegudes com Anell d’Or de Rússia.  va ser fundada fa més de mil anys i el seu centre històric va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2005.

És una ciutat molt agradable de visitar i el recorregut pels llocs més importants es pot fer a peu. Molts dels seus edificis van ser construïts entre els segles XVII i XIX en una època en que els mercaders es volien superar entre ells i ho feien per mitjà de capricis arquitectònics i decoratius. També van construir moltes esglésies.

r6

En aquesta ciutat hi ha moltes esglésiesAl fons de la gran plaça hi ha la magnífica església del Profeta Elias.

r7

r10

r11

r12

La zona on hi ha la catedral és molt maca. S’hi troba el Monument als herois de la guerra, sempre ple de flors.

r16

r13

r14

r15

La Catedral de la Dormición resulta espectacular.

r17

r18

Una altra de les esglésies de Yaroslavl.

r19

Aquesta ciutat té moltes zones verdes. Des d’un punt alt es poden admirar les esglésies que sobresurten per la seva alçada.

r20

El riu li dóna un aspecte fantàstic.

r21

Com a coses rellevants cal dir d’aquesta ciutat que a mitjans del segle XIX funcionaven aquí 12 fàbriques textils i, quasi més de 70, dedicades a diferents coses. Aquesta gran expansió econòmica va portar molts problemes pels obrers. Deien que “els treballadors de Yaroslavl guanyen tres vegades res”. Passaven fred, gana i treballaven de 16 a 18 hores diàries. Tot plegat va portar a aixecaments. Al 1895 van organitzar una vaga que va ser de les primeres manifestacions que van cristal·litzar al final amb la revolució de 1917.

En el proper post visitarem la darrera ciutat d’aquest llarg trajecte. Després ja es va arribar a Moscú.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: