Navegant pel mític riu Volga i en el lloc on conflueix amb el riu Kotorosl es troba la ciutat de Yaroslavl. Està situada a 250 al nord de Moscú. És una ciutat coneguda per ser el lloc on va néixer la primera dóna que va viatjar a l’espai: Valentina Tereshkova. Cal recordar que durant els tres dies que va durar el seu viatge va fer 48 òrbites al voltant de la terra.
Casualment durant l’estança en aquesta ciutat vaig poder gaudir amb una exhibició acrobàtica d’avions de patrulla russos ja que celebraven alguna cosa vinculada amb aquesta austronauta. Mai havia vist res de semblant. Impressionava com passaven les cuadrilles i, especialment, el soroll que feien. Inoblidable!
En aquesta imatge podeu veure un d’aquests aparells que van deixar bocabadats a tothom.
Yaroslavl és la ciutat més gran de les conegudes com Anell d’Or de Rússia. va ser fundada fa més de mil anys i el seu centre històric va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2005.
És una ciutat molt agradable de visitar i el recorregut pels llocs més importants es pot fer a peu. Molts dels seus edificis van ser construïts entre els segles XVII i XIX en una època en que els mercaders es volien superar entre ells i ho feien per mitjà de capricis arquitectònics i decoratius. També van construir moltes esglésies.
En aquesta ciutat hi ha moltes esglésiesAl fons de la gran plaça hi ha la magnífica església del Profeta Elias.
La zona on hi ha la catedral és molt maca. S’hi troba el Monument als herois de la guerra, sempre ple de flors.
La Catedral de la Dormición resulta espectacular.
Una altra de les esglésies de Yaroslavl.
Aquesta ciutat té moltes zones verdes. Des d’un punt alt es poden admirar les esglésies que sobresurten per la seva alçada.
El riu li dóna un aspecte fantàstic.
Com a coses rellevants cal dir d’aquesta ciutat que a mitjans del segle XIX funcionaven aquí 12 fàbriques textils i, quasi més de 70, dedicades a diferents coses. Aquesta gran expansió econòmica va portar molts problemes pels obrers. Deien que “els treballadors de Yaroslavl guanyen tres vegades res”. Passaven fred, gana i treballaven de 16 a 18 hores diàries. Tot plegat va portar a aixecaments. Al 1895 van organitzar una vaga que va ser de les primeres manifestacions que van cristal·litzar al final amb la revolució de 1917.
En el proper post visitarem la darrera ciutat d’aquest llarg trajecte. Després ja es va arribar a Moscú.