Un cop va acabar l’exhibició de foc dels dracs va començar l’espectacle protagonitzat per les Bant Tokades. Va ser un encert el canvi d’hora i fer-lo abans ja que, habitualment, es programava massa tard.
Aquest espectacle portava per nom Nü Shu que significa “escriptura de dones” en xinès. En aquesta imatge podeu veure la piràmide que es va fer servir a la nit tota folrada amb pàgines de llibres.
Aspecte general de la plaça en un moment de l’actuació. Alhora que les protagonistes tocaven, a la paret d’un edifici, s’hi podien veure difrents projeccions.
Les joves percusionistes van aparéixer en escena amb el cos folrat amb pàgines de llibres. Cultura i empoderament. Va ser un muntatge molt especial que tenia com a finalitat revindicar el paper de la dona en la literatura i en la història, denunciant la seva invisibilització.
El poder escoltar, a més de la música, la veu un directe, va representar un valor afegit. Es repetia continuadament “No me falta el aire”. Aquest espectacle va estar dirigit per la jove igualadina Montse Pelfor, membre de la companyia teatral Emilia Gargot.
Va resultar un espectacle diferent i original que em va agradar molt, especialment el compàs marcat amb els peus, que el vaig trobar molt vistós i contundent.
En aquestes properes imatges podreu veure diferents moment de l’actuació de les Band Tokades. Agraeixo al fotògraf ceverí Jordi Prat que les hagi cedit per mostrar-les al blog.
Entra en escena la piràmide que dóna molta vistositat a l’espectacle.
Imatges del tradicional final amb que acostuma a acabar l’espectacle del divendres.
En acabar la representació el foc va tornar a ser-ne protagonista de la mà de la colla local Ball de Diables de Cervera Carranquers
A continuació la música omplí de sons la plaça Major. Van actuar els targarins, La Terrasseta de Preixens, el trio valencià Pupil·les i, per finalitzar, l’actuació del DJ Pdetas.