una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana.El Carnaval dels animals (50)

Amb aquest post, el número 50, queda per enllestida tota la informació donada sobre els actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana organitzats fins a finals de juliol. Està previst que, el dia 4 d’agost, surti el 4art exemplar del diari de la capitalitat que és el mitjà que informa de tot el que cal saber sobre la programació. Esperem que tot segueixi com fins ara ja que la qualitat, varietat i freqüència de les activitats ha estat fantàstica.

El Festival Internacional de la Càtedra Cervera Emili Pujol, per aquest 2019, va preparar un concert on es va poder escoltar la música descriptiva del “Carnaval dels animals” de C, Saint-Saëns, a càrrec de l’Orquestra del Festival, formada pels professors de la Càtedra.

C. Saint-Saëns va composar el 1886 aquesta obra per divertir-se, per fugir temporalment dels escenaris i del seu rigor. D’aquesta manera va composar una bretolada música genial que no va permetre que s’interpretés en vida per no desacreditar el seu prestigi de compositor seriós.

També es va poder gaudir amb una selecció de les músiques que acompanyen els elements del bestiari de la nostra ciutat interpretades per la Banda del Curs. Aquest concert va comptar amb la presència del drac Carranco bilandó i de l’Àliga de Cervera. Ha estat fruit d’una col·laboració amb el Seny Major, que aglutina les diferents entitats que formen el teixit de la cultura tradicional de la nostra ciutat. En aquest espectacle va ser una simbiosi entre la música clàssica i la música tradicional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: