una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Nicolás Romero (Ever) crea un mural de gran format a l’Avinguda Duran i Sanpere (48)

Nicolás Romero Escalada (Ever) és un jove artista argentí amb una important trajectòria internacional que ha creat murals a ciutats de mig món.

En aquestes properes fotografies en podeu veure alguns.

mu2.jpg

a2.jpg

mu1.jpg

Amb un talent desbordant, es caracteritza pel seu estil surrealista i proper al collage, que sap integrar de manera fresca i harmònica a l’entorn que l’acull.

A partir de converses amb veïns, passejos per la ciutat, objectes trobats i les imatges recollides a Instagram, Nicolás Romero, aplicant la seva particular metodologia de treball, va crear, des del dia 15 al 21 de juliol, una obra mural que passarà a formar part de la fesomia de Cervera.

L’autor treballant amb la seva obra.

b3.jpg

b2.jpg

Amb el nom de Tots som muralistes, tots som artistes! Dibuixem el nostre mural el dia 18 de juliol tingué lloc una activitat familiar on tothom es va poder convertir en artista urbà, construir i pintar el seu propi mural. A partir d’uns cubs que oferien infinites possibilitats constructives i compositives i, amb esprais amb base a l’aigua, pintura inodora i no tòxica, tothom es va poder iniciar en el món del graffiti i l’art urbà.

b1.jpg

Aquí teniu algunes de les propostes que sortiren d’aquesta activitat.

mu3.jpg

mu4.jpg

També el dia 19 de juliol en l’activitat dita De Prop, Conversa amb Nicolás Romero després de cinc dies de treball va baixar de la grua per parlar, conversar i prendre una cervesa amb tot el públic assistent. Va ser tota una oportunitat per conéixer de prop aquest artista urbà.

2.jpg

Com a cloenda d’aquest ambiciós projecte el dia 20 de juliol va tenir lloc la Inauguració del mural de Nicolás Romero (Ever). Cal recordar que està situat a l’avinguda Duran i Sanpere i la inauguració es va fer amb música en directe. Un concert a la fresca, que va ser gratuït, commemoratiu i festiu va donar la benvinguda a aquesta obra de gran format que acompanyarà Cervera els propers anys.

El grup que va tocar en aquest concert que va tenir lloc a les 11 de nit va ser Inversen Band.

20190720_231535.jpg

Vista del mural des de la terrassa del Museu Duran i Sanpere, el dia de la inauguració.

20190721_000301.jpg

L’autor donant les darreres pinzellades a la seva obra que va quedar acabada el dilluns, l’endemà de la inauguració.

f1.jpg

El mural ja acabat. Podeu llegir l’explicació de tot el que s’hi veu per si hi ha algú que no pot localitzar tots els elements.

La pagesa que carrega garbes de blat és un homenatge a la dona segarrenca, abans tan implicada en el camp. La situa en un lloc principal dins del mural. La imatge l’ha tret d’un quadre de petit format que es troba a la casa Solsona. Les dues peces acolorides que hi té a banda i banda corresponen a rajoles hidràuliques copiades també de la casa Solsona.

Els cards que hi ha a l’esquerra són un tipus de plantes que sovintegen al afores de la ciutat. El gerro que hi tenen a sota és una peça decorativa d’època vista en alguna casa de la ciutat.

f6.jpg

Al mig hi destaca el record alusiu a Marc Márquez, el cerverí més universal. A l’esquerra el conjunt de boles de billar col·locades en cascada fan referència al Campionat Mundial d’aquesta modalitat que va tenir lloc a Cervera.

A la dreta s’hi veu una figa esberlada amb la que l’autor ha volgut retre homenatge a la feminitat.

f5.jpg

El plat de ceràmica vol donar protagonisme a les peces artesanals fetes amb terra cuita i pintades de blau. S’hi pot veure la figura d’un Diable Carranquer. Al damunt hi té una maneta de porta, vista també en un cancell d’una casa d’època del carrer Major.

Les flors que hi ha escampades pel mural són per embellir-lo i corresponen a alguns exemplars que l’artista ha vist en algun jardí de Cervera.

f8.jpg

Del pas de l’artista per la Paeria ha volgut reflexar la poca estima que Cervera té a Felip V i l’ha dibuixat de cap per avall, tal com està el quadre que s’exposa a una sala de la Paeria.

felipe.jpg

Ha deixat acabat el mural pintant en últim lloc la part inferior on s’hi pot veure el paisatge típic de la Segarra amb el contrast de verds i grocs i els bancals tan nostres.

Tot el conjunt està envoltat d’un to rosat més aviat cridaner però cal tenir en compte que el sol sempre fa la seva feina i aquest color, amb el temps, es suavitzarà.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: