una mica de tot arreu

Nadal 2018. Exposició de pessebres a Sant Joan Degollat

Des de ja fa una colla d’anys, l’Associació de Pêssebristes de Cervera, alhora que organitza el Concurs i mostra de pesebres tradicionals i artístics, té cura de muntar exposicions a Sant Joan Degollat amb la temàtica que gira entorn del món pessebrístic.

Aquest és el cartell anunciador del Concurs. Dissenyat per Xavi Miret fa al·lusió als problemes del país. Un fons groc ens recorda als pr4esos i exiliats i l’absència de la figura de Sant Josep denúncia que en unes quantes llars de casa nostra hi falten persones que hi haurien de ser. Com sempre, els dissenys de Xavi Miret són perfectes.

Cada any, al fons de l’espai es munta un pessebre de considerables dimensions que acull les figures que fan els nens i nenes de les escoles de primària de Cervera.

Aquest any el material de reciclatge emprat el fa entranyable. Les figures tenen com a base una ampolleta d’Actimel. A dins hi ha posada una cullra que, ben pintada, fa les funcions de cara.Totes les figures són molt boniques i mirar-les an detall resulta molt entretingut.

El que meravella són els set pessebres realitzats tots amb material recicable que al llarg d’uns quants anys ha fet Paquita Lara. Cada any ens regala la vista amb les seves obres d’art que exposa a l’aparador de la seva perruqueria, Lakers, al carrer Rondes. No us perdeu el d’enguany fet amb taps d’ampolles de colònies.

Cadascun dels pessebres porta un rètol explicatiu en que hi diu el material emprat.

en aquest cas la base de les figures són pinyes. Cal dir que les fotografies no copsen la realitat ja que cada figureta és una petita obra d’art plena de detalls que enamoren.

Com podeu vure aquest pessebre està fet amb bombetes totalment pintades. La Paquita demostra tenir una habilitat extraordinària per la pintura i les expressions del rostre de les figures, fetes amb traços senzills, són una passada.

Aquest està fet amb unes ampolles especials de llet infantil. Observeu que s’hi ha afegit la figura de Sant Magí, gens habitual en un pessebre, però molt emblemàtica per Cervera.

Les oueres, tan comuns, formen la base d’aquestes petites figures en les que no hi falta cap detall.

En aquest cas són els taps de suro els protagonistes.

Espectacular aquest fet amb “mochos”. Les figures són molt boniques, el vestuari vistós i el tamany gran.

Com sempre al mig de l’espai els més petits hi troben un pesebre per jugar. Amb les figures de plàstic s’hi poden entretenir posant-les on més els hi agradi.

A tothom que participa en el Concurs de pessebres se li entrega un retallable del que n’han tingut cura al llarg dels anys diferents artistes locals. Enguany crida l’atenció perquè, per primera vegada, està dissenyat en format diorama.

És del tot recomanable que passeu a visitar aquesta exposició i, si és possible, acompanyats dels més petits. Mentre ells s’entretinguin jugant vosaltre4s podreu gaudir amb les obres d’art sortides de la mà de Paquita Lara. En aquest cartell podeu veure els horaris.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: