una mica de tot arreu

Mercats de Nadal a Europa. Núremberg. Estiu 2017 (6)

Si visiteu aquesta ciutat per gaudir del Mercat de Nadal més important d’Alemanya també podeu aprofitar per fer una visita a un lloc ple d’història.

A Núremberg, després de la Segona Guerra Mundial, hi van tenir lloc els judicis als criminals nazis i avui, la sala protagonista d’aquests importantíssims esdeveniements es mostra quasi bé tal com era en aquell temps. A més, la profusió d’imatges que hi ha, permet localitzar perfectament tots els escenaris d’aquests judicis fets per iniciativa de les nacions aliades que van guanyar la guerra.

A la part superior de l’edifici es pot visitar una exposició magnífica que informa amb escreix de com va anar tot plegat. És una visita que recomano fer, especialment a totes les persones que gaudeixen amb a història.

Aquest és el Palau de Justícia de Núremberg on hi va tenir lloc aquest Judici Principal i altres dotze més com el dels metges i el dels jutges.

Aquests judicis van tenir lloc des del 20 de novembre de 1945 i es van donar per acabats l’octubre de 1946. Van sentar un precedent ja que mai s’havia fet res de semblant a la història de la humanitat.

Aquesta sala, la famosa 600, va ser l’espai físic on es van desenvolupar aquests procesos. El Judici Principal era en contra dels 24 principals dirigents del govern nazi que van ser capturats així com també en contra de diferents organitzacions nazis. Van ser jutjats per la responsabilitat que tenien sobre els fets que es van iniciar a Alemanya l’any 1939 i que es van estendre arreu del món fins el maig de 1945.

Aspecte actual de la Sala 600. El sostre, els embelliments de les parets amb fets amb fusta i la decoració important dels marcs de les portes resta exactament igual que en el moment dels Judicis. Hi ha un conjunt d’imatges que permeten veure com estaven col·locades cadascuna de les parts.

La decoració del marc de les portes d’aquesta sala, feta amb marbre, crida poderosament l’atenció ja que contrasta amb la sobrietat de la resta de la decoració.

Els jutges.

L’acusat més conegut per la seva implicació dins el règim nazi: Hermam Göring.

Aquí el podeu veure en imatges dels seus temps gloriosos.

Hermann Göring als Reichstagspräsiden

Amb cara de satisfacció al costat del seu líder: Adolf Hitler.

 

Els intèrprets.

Els prosecutors.

Els acusats.

Vista general de la sala. En primer pla fileres de bncs i cadires per asseure’s els observadors i la premsa.

El Museu que funciona com a centre d’interpretació d’aquests Judicis és digne de visitar. Gravacions de veu, imatges, elements de mobiliari, fotografies…tot plegat fa que sigui del tot recomable fer aquest recorregut per conéixer el desenvolupament d’aquests fets històrics tan rellevants.

Aquests són els bancs, molt senzills, en que els que es van asseure tots els condemnats durant el Judici.

Des de l’espai museístic hi ha un finestral que permet veure la Sala 600 des d’una altra perspectiva.

Un cop condemnats se’ls va executar a la forca en aquesta edificació que avui està enderrocada.

El 16 d’octubre de 1946 va ser el dia triat per les execucions. L’esmentat Hermam Göring es va suicidar a la vigília prenent una càpsula de cianur. Però la sentència es va complir. Tot i que ja era mort el seu cadàver també va ser penjat a la forca. Aquí podeu veure les imatges dels cadàvers de tots ells.

Van ser incinerats i les seves cendres llençades al riu Isar.

Les banderes dels països que van tenir cura dels Judicis de Núremberg: Estats Units, Regne Unit, República Soviètica i França.

Com heu pogut veure amb els tres posts dedicats a aquesta preciosa ciutat visitar-la per aquestes dades, en motiu del Mercat de Nadal, és del tot recomanable. I aprofitar per veure aquest lloc carregat d’història també.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: