una mica de tot arreu

Flors i violes. Palafrugell 2017

Palafrugell, aquesta important ciutat del Baix Empordà que està situada a prop del mar i que té tres platges que són de les més boniques de la Costa Brava: Calella, Llafranc i Tamariu, cada any celebra, en temps de primavera, un esdeveniment que, amb el nom de Flors i Violes transforma els patis i altres indrets en espais decorats amb molt encant.

Es podria comparar una mica amb Temps de Flors, de Girona.

Durant els dies que dura aquest esdeveniment, a part de poder visitar tots els llocs on hi ha muntatges florals, també es pot gaudir d’una vasta programació cultural, musical i lúdica.

A tothom li arriba un llibret amb tots els espais visitables i amb totes les activitats que s’hi organitzen. L’edició d’enguany es va celebrar del 28 d’abril a l’1 de maig.

En aquestes properes imatges podeu veure un dels espectacles de carrer.

L‘Estrella és un antic hostal que ja feia temps que poca vida tenia. Fa poc que en tenen cura uns joves i val a dir que ha triomfat.

El títol de la seva proposta per flors i violes era “Viatge a l’Ìndia amb la fundació Vicente Ferrer”. El seu patí decorat amb aires orientals convidava a endinar-se en la màgia de l’Índia a través dels seus colors, música, especatacles, activitats i exposicions gràcies a la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer.

Resulta que els joves que en tenen cura han establert uns importants lligams amb la Fundació Vicente Ferrer i, durant tot l’any, organitzen activitats variades per tal de reacaptar fons per aquesta entitat.

Detall de la decoració del pati.

Fins i tot per donar un caire indi a l’espai han reconvertit les arcades de l’hostal en unes obertures al més pur estil indi.

Des de dalt podem veure els ballarins que van protagonitzar una de les actuacions.

L’opció de pintar un tros d’aquesta mandala es converteix en una manera de recollir diners per un projecte solidari.

Una exposició de fotografies mostrava els i les protagonistes que han rebut ajuda amb els diners que s’envien des d’aquest lloc i que possibilitena tirar endavant projectes de la Fundació Vicens Ferrer.

El Candela Bar, un espai dels més bonics de Palafrugell també, com en cada edició, estava molt ben decorat. Oferia una ambientació amb aquest missatge: Balla, canta i riu que la vida són dos dies. Gaudeix de les petites coses que ens omplen la vida dels bons moments viscuts.

L’exterior, que aquí només en mostro un detall, feia molt goig.

En aquest mercat dedicat a la venda del peix la decoració, afegida a la que hi ha habitualment, feia molt goig.

És impossible posar tots els espais que estaven inclosos dins l’itinerari de flors i violes. eren molts i tots feien molt goig.

Per acabar, voldria destacar la decoració exterior d’aquest establiment que fa poc ha obert les seves portes al centre de Palafrugell ja que em va meravellar. Amb el nom de Rose and Fun criden l’atenció els colors de la façana que és del tot espectacular.

El reclams publicitaris en forma de cartells posats al davant de la botiga son molt originals i criden l’atenció i el disseny de l’interior de l’establiment és una passada.

Acabo aquest post amb la recomanació de que si, en una altra edició, teniu l’oportunitat de fer una visita a Flors i Violes, segur que us encantarà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: