una mica de tot arreu

Thailàndia. Wat Rong Kun, El Temple Blanc. (11)

El Wat Rong Kun, que és un temple contemporani ha esdevingut una de les edificacions més espectaculars de les que es troben a Thailàndia.

És un temple no convencional Budista i Hinduista. El seu promotor és un artista local, Don Chalermchai Kositpipat que va endegar aquesta gran obra l’any 1997. Per tant es tracta d’una propietat privada. Ell n’ha fet ofrena a Buddha i pensa que la recompensa serà tenir una vida immortal.

L’ha finançat amb els seus propis diners i, ara, s’accepten petites donacions però mai de grans quantitats  ja que prodien pressionar sobre el desenvolupamnet de l’obra i ell en vol tenir el control.

Com podeu veure resulta del tot espectacular. Està rodejat per un petit llac que possibilita que s’hi reflexi el temple.

e6

e1

És diferent a qualsevol altre temple dels que es troben al país. El color, totalment blanc, desllumbra i, la munió de mirallets que decoren aquesta blancor, encara el fan més atractiu. El blanc simbolitza la puresa i el vidre la saviesa.

Les vistoses túniques d’aquests monjos contrasten amb la blancor del fons.

b3

b4

Aquesta zona central anomenada Ubosot  ve a ser com una Sala de Reunions.

e7

Per accedir-hi cal travessar el pont que hi ha sobre el petit llac. Aquest pont representa que et porta cap el Camí de la felicitat després de passar per damunt de les Temptacions: cobdícia, desig… que estan simbolitzades per aquest munt de mans.

e8

Resulta una sorpresa veure aquesta composició tan sorprenent i de molta potència visual.

e9

e10

Un cop creuat el pont s’hi troba la Porta del Cel que està custodiada per dues grans criatures.

e11

e16

 

e14

Pasada la porta ja es té al davant l’Ubosot. Està probibit fer fotografies al seu interior i a més cal entrar-hi descalç.

És una sala al·lucinant ja que les parets, completament pintades, donen sorpreses que ningú espera com trobar dibuixos de la Hello Kitty, Michel Jackson, Harry Potter, Matrix… Esdevé força irreal i reafirma la creativitat del seu autor.

e15

Les filigranes i els detalls es troben arreu.

e13

 

e17

e18

Sembla que l’edificació imiti en la seva decoració a l’arbre, encara petit, que hi té a la vora.

e20

Falta molt per construir ja que, quan estarà tot enllestit, sembla que hi haurà un total de nou espais.

Aquí podeu veure un element que forma part de les noves construccions.

e21

Els artesans, a la vista del públic, van realitzant els treballs.

e22

Aquest preciós edificis correspons a la zona de lavabos.

e24

El 5 de maig de 2014 hi va haver un terratrèmol en aquest lloc. L’autor volia donar per tancat el projecte però els tècnics van revisar les estructures i van veure que res s’havia fet malbé.

e25

Per tant, l’obra segueix endavant i, la data perquè quedi tot enllestit, està fixada per l’any 2070. Segur que serà una de les obres més visitades ja que esdevindrà un espai únic al món. L’autor va endegar el projecte amb l’objectiu de crear interés turístic a la zona i sembla que ja ho està aconseguint.

e26

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: