una mica de tot arreu

Nadal 2016. Exposició a Sant Joan i Concurs de pessebres (6)

Per la Fira de Nadal, ja fa molt temps que, des de l’Associació de Pessebristes de Cervera i Comarca s’organitza una exposició a l’antiga església de Sant Joan alhora que s’aprofita per fer-hi la presentació del cartell del Concurs de Pessebres i del Retallable que es donarà a tots i totes les que hi participen.

Aquesta exposició es fa per potenciar i donar continuïtat a la tradició pessebrística. Cada any, es demana als centres de Primària que que facin les figures de plastilina per tal de muntar un pessebre. Val a dir que s’hi esmercen molt i la composició queda molt bé.

sj2

sj4

Aquest any s’ha exposat una petita part de la fantàstica col·lecció de figures de pessebres del cerverí Josep Mª Puig. Es podien veure figures molt especials i ben poc habituals dins de les vitrines en les que es van exposar. L’ambientació, feta amb estris casolans de diferents estils, va anar a càrrec de la tenda “Antigüitats” del carrer Major.

sj11

sj8

sj5

El retallable el va fer el dissenyador gràfic cerverí, Jordi Sàrries, que fa molts anys resideix a Barcelona. Va resultar molt modern, original i de fàcil muntatge. Aquí podeu veure els Reis amb pastors.

sj9

I aquí, la cova. fixeu-vos en la figura de la dreta: és Sant Magí que porta el gaiato que fa brollar l’aigua. Jordi Sàrries té cura de fer, cada any, el cartell de Sant Magí i, amb l’estimació que té al sant, no podia deixar d’incloure’l al pessebre. Tot un detall!!

sj10

Un any més s’ha celebrat una nova edició del Concurs de Pessebres. I, un any més, hem comptat amb la col·laboració del dissenyador gràfic Xavi Miret que té cura del cartell d’una manera desinteressada.

Sempre atractiu, es fa servir per la publicitat i per incloure’l al diploma que s’entrega als i les participants.

cartell

Hi ha tres categories: el tradicional, l’artístic i diorames.

Pel que fa a la modalitat de pessebres tradicionals la guanyadora va ser Mercè Torné Tolosa que va realitzar, amb un gust exquisid, una composició plena de detalls, molt harmònica i amb encant. Un premi molt merescut!!!!!

merce-torne

El segon premi va ser per la Família Navás Bosch, de Sant Antolí. Un pessebre fet damunt una gran taula que permet donar-hi el tomb per tal de veure’l des de diferents perspectives. Molt bonic i amb unes fantàstiques figures molt antigues.

navas-bosch

El tercer premi va ser per Ramon Martinez Ramon en un pessebre fet pel seu pare.       Anar-lo a veure de nit és del tot impactant. Una caseta de fusta posada dins la piscina és el lloc triat per fer-lo. Tot l’entorn resulta sorprenent per la gran quantitat de llums que s’han emprat en la decoració. El pessebre resulta molt atractiu.

ramon

Mercè Torné recull el diploma que li entrega un membre  de l’Associació de Pessebristes de Cervera i Comarca, que té cura de l’organització d’aquest concurs. L’entrega de premis i diplomes es fa, cada any, a la mitja part de la representació dels Pastorets, el dia 1 de gener.

entrega-premis

El nen Ramon Martinez, acompanyat de la seva àvia, recull el tercer premi en la modalitat de Pessebre Tradicional. Li entrega un membre de la Associació.

ramon-martinez

Pel que fa a la modalitat artística, Paquita Lara de la Perruqueria Lakers, va guanyar el primer premi. Fet amb taps de cava va quedar un pessebre original i molt bonic!

paquita-lara

p01

pa

pa1

pa-3

Jaume Boquet guanyà el segon premi. Va crear una composició molt especial i atractiva.

jaume-boquet

El tercer premi de la modalitat artística va ser per la Llar d’Infants “Arrel” que van posar les cares dels seus alumnes a moltes de les figures del pessebre. Una idea molt bonica i divertida!

guarderia

llar-infants-arrel

Pel que fa a la Família Castellà Arbós, any rere any, ens meravella amb les seves creacions. Fa uns diorames espectaculars que són una meravella. Va guanyar el primer premi. El segon va ser per Jaume Terribas, de Malgrat i el tercer per Pau i Arnau Creus Sarri.

castella-arbos

Aquí teniu algunes imatges de la resta de pessebres dels més menuts que són els que van participar a la Mostra. Ells seran els futurs guanyadors del concurs i ara, està  bé que j comencin a aprendre a fer el seu pessebre.

000

0000

00

0

Recordeu que, com cada any, passades les festes es fa una visita als pessebres guanyadors.

Serà el diumenge 15 de gener.  Cal que aneu a la plaça Santa Anna a les 11 del matí i des d’allí s’iniciarà la ruta.

Amb aquest acte es donaran per acabades les activitats vinculades al Concurs de Pessebres organitzat per l’Associació de Pessebristes de Cervera i Comarca i GREPP Teatre.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: