una mica de tot arreu

Pensilvània. Comtat de Lancaster. Estris pel treball i vehicles dels amish. (2) (11)

Com podreu veure en aquestes imatges, contemplar la gent de la comunitat amish treballant a camps amb la maquinària d’un altre temps, és un espectacle impagable.

am4

am5

Les seves granges estan tocant a altres de gent que viu a la zona, però és molt fàcil descobrir de qui és cadascuna, ja que a les dels no amish s’hi veuen tractors i maquinària moderna i a les seves s’hi veuen animals, especialment mules o cavalls que  els que fan servir pels treballs del camp.

am6

Aquí es veu perfectament el típic barret de palla que porten sempre quan no es tracta d’una festa.

amish

am7

am13

Diferents models de maquinària i de mitjans de transport es poden veure aparcats arreu.

m38

m39

m40

am12

am9

Aquesta senyora sortia d’un supermercat de fer la compra. Va aixecar la porta del darrera, va posar-hi el que portava i, tranquilament, va pujar al davant i, tot seguit, el carruatge es va posar en marxa.

am8

Vaig tenir la sort de poder veure una boda en la que sembla que hi havia un parell d’invitats que no eren de la comunitat amish. Podeu veure els seus cotxes al fons. Els seus típics carruatges estaven tots aparcats en fileres. La boda es celebrava en una granja i s’havia habilitat la zona d’aparcament en un camp que hi era ben a la vora.

m21

m22

Com que aquest mitjà de transport no funciona amb benzina calia alimentar el motor, que eren els cavalls. Per tant hi havia, al centre de l’espai, unes menjadores cobertes amb carpes, on els cavalls, durant tota la celebració podien refer-se.

Quan l’espai es va omplir de convidats vaig deixar la càmera i, com que no portava res a les mans, em van permetre donar un tomb per allí.

Va ser una passada veure tot aquell munt de gent amb els seus millors vestits. Els nens i adolescents jugaven pel prat empaitant-se o bé amb la pilota. Tot un espectacle quan pensava en els nostres que, possiblement, haurien estat tots conectats als seus mòbils.

m24

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: