una mica de tot arreu

Bretanya. Saint Maló (2) (2)

En aquest segon post dedicat a Saint Maló podreu veure tot un conjunt d’imatges que correponen a la zona de la ciutat oberta al mar i que no forma part de la zona portuària. El paisatge marí que es veia des de dalt la muralla era molt atractiu.sm16

Saint Maló està considerada una ciutat balneari i atrau nombrosos visitants de manera que, a l’estiu, la població quasi es triplica.

sm17

Aquí es veu una part de la muralla de envolta totalment la ciutat.

sm19

Les gavines, molt sociables, estan acostumades a la gent i fan mans i mànigues per obtenir menjar.

sm21

sm23

sm24

sm26

Cal explicar que aquesta ciutat sempre ha tingut afanys independentistes i que a l’any 1590 va aconseguir el seu objectiu. Durant quatre anys va ser una República independent de l’Estat francès. Dissortadament pels veïns, que restaven molt contents amb aquest canvi, els hi va durar poc.

sm27bona

sm28

Em va cridar molt l’atenció aquesta important renglera de pals que hi havia quasi a ran de muralla i no vaig arribar a saber perquè servien.

sm29

Mostraven les marques de l’aigua, ja que la marea arriba fins aquí i els cobreix un bon tros. Tenien una estètica especial i atractiva.

sm30

sm31

sm32

Es podia caminar fins petits illots i, la vista que es veia des d’allí de les edificacions de la ciutat, era molt reexida.

sm34

sm35

sm36

Una ciutat amb dues vessans: la part urbana closa dins la muralla i la part oberta al mar formada per la zona del port i la del lleure. És ben bé una ciutat balneari.

sm37

Imponent aquest creuer vist des de dalt la muralla.

sm48

Una muralla que és el tret més característic d’aquesta ciutat de la Bretanya francesa que recomano del tot ja que val la pena fer-hi una visita i, qui vulgui prendre banys, una estada.

sm49

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: