una mica de tot arreu

La Rochelle (1)

Anant en direcció cap a la Bretanya però abans d`’arribar-hi és important fer una parada a La Rochelle. Una ciutat emblemàtica amb un passat històric rellevant.

A principis del segle XVIII els protestants representaven el 90% de la població, cosa que feia els habitants d’aquesta ciutat diferents de la resta de ciutats franceses.

Atés que destacava per la riquesa que obtenia de la gran quantitat de vaixells que paraven al seu port, sempre va voler distanciar-se de Paris i autogestioanar-se. No cal dir que, des de la capital francesa, especialment durant el temps del cardenal Richelieu, van impedir que això passés.

La ciutat, que va començar sent un petit port de pescadors, ha esdevingut un centre comercial i turístic important. Les edificacions de la part antiga de la ciutat són magnífiques.

Aquí podeu veure l’entrada al port vell.

be32 bona

Les aigües de l’Atlàntic penetren dins l’interior de la ciutat. És bonic veure els màstils dels vaixells superposats les torres i els campanars.

bre26

Hi ha molts trams per fer agradables passejades vora l’aigua.

bre25

bre27

Els esports nàutics són molt importants a La Rochelle. De fet, el dia que vaig ser-hi, feien una important Fira Nàutica, molt visitada.

be35

be36

A l’interior de la part antiga de la ciutat s’hi accedeix per la portalada d’aquesta torre.

be38

be 39 bona

be37

Bonics establiments omplen els carrers amb una fantàstica oferta de productes.

be40

La manera de decorar l’exterior de la façana, en aquest lloc, així com també a la Bretanya i Normandia, s’acostuma a fer folrant la paret del carrer amb un treball de “boisserie” que fa molt goig.

be41bona

be42bona

Les edificacions antigues es barregen amb…

be43

locals més nous acabats amb bonics colors.

bre29

Molts d’ells orientats a la restauració.

be34

En aquestes tres imatges podeu veure bé la vista frontal del port d’aquesta ciutat que, si hi passeu a prop, us recomano que visiteu.

bre30

bre31

bre32

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: