una mica de tot arreu

Viure com un Marajà

Aquesta expressió tan coneguda a fe que té un bon fonament! Quan es llegeix i es coneix la vida dels marajàs i de les ranis ( les seves esposes) és per quedar-se bocabadat. Els seus palaus són per ambientar els contes de les mil i una nits a la perfecció.

Amb la indepependència de l’Índia el seu ritme de vida se’n va anar en orris. la majoria de palaus els van reconvertir en hotels, molt de luxe. I altres, com aquest, que no és dels ostentosos, a part d’allotjament treballa molt pel que fa a la restauració. I un cop s’ha menjat, es pot passar a veure la resta de dependències que, com podreu veure a les imatges, són ben luxoses.

Tot i que eren prínceps de territoris no massa gran les seves riqueses eren fabuloses i els tresors amb joies increïbles. Val a dir que el poble passava necessitatds, com encara passa ara.

Façana del palau de Samode. Damunt de les colines d’Aravalli està molt ben situat i està edificat seguint l’estil dels antics Rajput Mogols.

sa 18

La restaurauració del palau l’ha deixat impecable. Està envoltat d’un conjunt d’edificacions amb unes pintures antigues molt especials. Em van encantar. en un altre post les podreu veure.

sa 19

sa 1

Recint destinat a menjador.

sa 20 bona

Zones privades i públiques. La riquesa ornamental és molt important. en aquesta part, decorada en tonalitats blaves, només hi feien estada les dones.

sa 2

Els miralls en trencadís eren un dels recursos que feien servir per embellir i recollir la llum, alhora que la multiplicaven. Incrustats a les parets, entre una gran quantitat de pedres precioses, feien molt goig.

sa 4

sa 5

Els sostres també estan totalment decorats.

sa 6

sa 7

sa 10

sa 11

La sala de recepcions, era la part més important del palau. L’alçada del sostre era molt elevada i la decoració impressionant.

sa 12

sa 13

sa 14

sa 8

No s’han de confondre aquests palaus amb cap edifici musulmà ja que aquí hi és representada la figura humana que és totalment prohibida als edificis àrabs. L’hinduisme no hi té res a veure.

sa 9

sa 15

La riquesa dels maharajàs feia que tinguessin de tot i del millor. Un parell de cotxes de la flota s’exhibien als porxos del jardí.

sa 16

sa 17

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: