una mica de tot arreu

Pingüins a Punta Tombo

No massa lluny de la Península Valdés, que és el lloc on s’avisten les balenes, Punta Tombo és el paradís dels pingüins.

Any rere any, aquestes petites criatures fan un llarg viatge des de l’Antàrtida i, nedant per l’oceà Atlàntic, fan cap en aquest indret. En el moment de màxima afluència s’arriben a concentrar més de 400.000 pingüins en aquesta àrea.

pi 16

pi 15

pi 14

El vast terreny està farcit de clots, que són els seus nius. Cada parella s’apropia d’un i allí, un cop la femella ha fet la posta dels ous, esperen el naixement de les cries. Sempre es veuen per parelles i, si n’hi ha un de sol, és que l’altre ha anat al mar per obtenir aliment.

pi 9

pi 10

pi 8

pi 1

Observeu l’ou de color blanc que es espia. Un té cura de covar-lo i l’altre vigila perquè no hi hagi cap intrús que s’hi vulgui apropar.

pi 2

pi 3

pi 4

pi 5

pi 6

Aquest s‘esmerçava per arrencar aquests brots secs i portar-los al niu. Aquí la vegetació és típica patagònica o sigui resseca i marronosa.

pi 11

Fa molta gràcia veure’ls dempeus, sobre tot quan caminen.

pi 12

Aquest sembla que té molta gana. La parella no arriba amb el menjar…

pi 13

Han d’estar sempre atents i no descuidar els ous que coven perquè les gavines, des de dalt i amb la bona vista que tenen, no perden detall. Algú s’ha despistat i la gavina ha aprofitat per robar-li l’ou.

pi 18

Com podeu veure ja se l’emporta!

pi 19

pi 20

El paisatge, miris cap on miris, està farcit de clots. Fa un efecte molt curiós. sembla d’un altre planeta. Amb el terra ressec i la vegetació de zona àrida resulta del tot peculiar.

pi 21

pi 22

pi 23

No s’espanten gens amb la gent i se’ls miren amb atenció.

pi 24

pi 25

L’objectiu d’aquest llarg viatge és, en parella, tenir cura de la reproducció i de guiar els primers passos de les cries en aquests territoris inhòspits. Com podeu veure hi posen molt amor en aquesta feina!!!!

Veure’ls en el seu medi, sense cap destorb, resulta una experiència fantàstica!

pi 26

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: