una mica de tot arreu

2015 – XXXVIII Aquelarre. Dimarts i Dimecres (1)

Enceto la sèrie de posts de dedicaré a l’Aquelarre 2015. Tots sabeu que és una de les festes més multitudinàries i participatives de totes les que es celebren a Cervera i, des del meu punt de vista cada, vegada està més treballada, especialment pel que fa als dies dedicats a la gent de casa i als més menuts.

Abans de comencar amb l’explicació del que es va fer el Dimarts voldria dir-vos, especialment a la gent que no viu a Cervera, ja que els residents ho han viscut plenament al llarg d’aquest estiu que cal remarcar l’èxit aclaparador que ha tingut la remodelació i vianalització de la plaça Sant Miquel. Tota la vida que vaig a sardanes els diumenges que puc i, a vegades, la plaça Santa Anna ha estat plena de gom a gom. Però no es pot comparar amb la gentada que hi havia diumenge passat mirant, gaudint, ballant i fent un beure: MAI havia vist un ple com aquest. Com diu Max Turull a Segarra de juliol com d’adient i encertat ha estat fer aquesta obra “sinó que ho preguntin als centenars de persones, de tota condició, que han envaït aquest espai” Dixit!!!!!.

sardanes

Els Dimarts hi va haver una cercavila a càrrec dels Bombollers per anar cridant la gent perquè anessin als patis de la Universitat on molts establiments cerverins ja tenien preparat menjar i beure per tal de poder sopar. Aquesta iniciativa portada a terme per l’Associació de Comerciants ha estat un èxit i cada any va a més.

A quarts de nou hi havia convocat fer un punter. Era en preparació de cara al proper 11 de setembre en que tots/es estem convocats a la concentració de Barcelona. Els organitzadors van repartir un full verd per tal de que al deixar-ne constància visual quedés ben visible.

ac 2 bona

Seriosament preparades amb el full de paper a les mans.

aq 1 bona

Aquí podeu veure com va quedar el punter vist des d’un terrat. He capturat aquesta imatge del Facebook de Juli Lago. Possiblement és de Jordi Prat.

punter

Aquestes dues fotografies són ben impactants i, com podeu veure, són del magnífic fotògraf Jordi Prat, que sempre té cura de captar els moments més importants de tot el que es fa a Cervera.

Els patis davanters de la Universitat bullien de gent i l’activitat va ser un èxit total. Compraves els tiquets a 3 euros cadascun i podies anar a triar el plat que més t’agradés. Els beneficis de la barra es destinen a pagar els llums de Nadal.

jordi 1

Els Carranquers més petits són els protagonistes del correfoc de la nit de dimarts. També pels més menuts es va disposar un taller de maquillatge gestionat pel jove Isaac, que té molt gust i en sap un munt. Els més menuts no van parar de fer cua per sortir amb el maquillatge que havien triat.

jordi 2

Comença el correfoc davant la façana de la Universitat.

ac 4

ac 8 bona

ac 9 bona

L’actuació musical de la nit del dimarts sembla que ja s’ha convertit en una tradició. Un cop a l’any resulta fantàstic poder escoltar l’Elvis ressucitat gràcies al bon saber fer de David Carrillo. És un plaer escoltar-lo!

ac 10

David Carrillo, Elvis of Elvis en una fantàstica imatge manllevada a Jordi Prat.

jordi 4

No deuxeu de passar a visitar aquests dies d’Aquelarre el muntatge que exhibeix La Cerverina d’Art. És un Altar de Santeria i us encantarà i sorprendrà l’explicació que us farà Xago Serrano.

ac 21

La Cerverina d’Art celebra aquest any el seu 20è aniversari i, per aquest motiu, ens ha sorprés una vegada més, amb muntatges especials amb els que ha celebrat aquesta commemoració.

ac 18

Aprofiteu també per comprar la samarreta i la bossa que han dissenyat per aquesta edició. Queralt Serrano, que és una experta cal·lígrafa, ha fet un treball preciós emprant la seva habilitat en escriure a mà  tot tipus de lletres.

No us ho perdeu!!!!

ac 22

Pel Dimecres hi havia anunciats jocs de cucanya. Els més menuts s’ho van passar d’allò tan bé. Cada any se’ls hi dedica més activitats i això fa que puguin gaudir del tot durant aquesta setmana d’Aquelarre.

A 13 BONA

CUCA 6 BONA

poma i nen

cuca 7

El Dimecres també és un dia pel record i l’enyorança dels que vam viure els primers Aquelarres. El Carreró de les Bruixes, com abans, recupera el seu protagonisme. No disposo de fotografies perquè, de nit, no em queden prou bé però us puc asegurar que tot el muntatge va ser un èxit total.

Una cercavila amb molta gresca anava recollint la gent des del centre per tal de portar-la fins el Carreró, que era el protagonista de la nit. Estava encapçalada pels Grallers dels Geganters acompanyats dels cavallets i uns quants capgrossos, seguien les Bantokades i l’Orquestra de Vent. Tot un èxit!!!

Us recomano que visiteu el Facebook de Jordi Prat. Hi trobareu les millors imatges d’aquests dies.

Aquí en teniu algunes:

cendra 1cendra 2

cendra 3

Aquí teniu l’imatge dels Paers de l’Ajuntament de Cervera convertides en un joc que ja fa temps que es va endegar. Aquest any hi ha hagut canvis de cares en motiu de la renovació de les darreres eleccions.

ac 17

El Carreró estava molt ben il·luminat, alguns cellers molt ben arranjats, el tarot funcionant a ple rendiment, les titelles de gom a gom com la sardinada que ja s’ha convertit en un clàssic, l’exposició de mascàres molt curiosa i l’espai de les bruixes que llegien el futur als més petits, preciós, ple de màgia i encant.

cendra 4

cendra 5

 

Pel que fa al taller de màscares, punts de llibre i maquillatge, tot un èxit. Els més menuts gaudien de la nit al màxim i se’n tornaven cap a casa amb els rostres que feien una mica de por per obra i gràcies de mans hàbils.

AC 26 BONA

ac 25 bona

Aquests dos dies han estat fantàstics, tot molt ben organitzat, la programació molt oruentada als infants, ja que s’ha tingut molta cura d’ells en programar les activitats.

El Campanar també ja s’ha començat a afegir a la festa i llueix barret vermell!!!

ac 24

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: