una mica de tot arreu

Castells del Loire Chenonceau (2)

Aquest castell és un dels més bonics dels que estan a prop del riu Loire. Ja vaig explicar ahir l’important que és la ornamentació floral. Vull fer esment de part inferior de la casa, els baixos que estan una mica soterrats, on ho ha la zona de les cuines. Està tot perfecte i molt ben ambientat amb quantitat d’estris que donen molta rellevància a aquestes estances. Només per veure aquesta zona ja val la pena fer una visita al castell.

El castell de Chenonceau va ser la residència de tres dones. Diana de Poitiers, amant d’Enric II, la reina Catalina de Médicis, esposa del rei i Lluïsa de Vaudémont, viuda d’Enric III. Quan aquest rei va ser assassinat ella va fer treure la decoració estrident de la seva cambra, la va substituir per colors de dol i es va aïllar del món.

lo 066

Una zona amb un entorn el que es respira pau i tranquilitat.

lo 30

Aquesta galeria està projectada damunt el riu Cher i, durant la primera guerra mundial, va ser utilitzada com hospital. Hi ha una inscripció que recorda que hi van passar 2.254 ferits.

galeria

lo 29

lo 28 in

Aquí podeu veure com va quedar la decoració després de que Lluïsa de Vaudémont es quedés vidúa.

lo 05

lo 06

Els focs de terra tenen, en tots aquests castells, un paper molt important. Són zones amb climes freds i l’escalfar de les estances era bàsic.

lo 27

Aquestes llars de foc estan molt treballades i fan molt goig. Una de les altres coses especials que es podia veure en la visita al castell era la restauració en directe d’algunes obres. En aquest cas el retrat de Lluís XIV està absent. Està substituit per una fotografia que el representa.

lo 09

En aquesta sala de restauració podem veure la pintura original en la que hi treballa una experta. A l’altre costat de la sala també restauraven l’espectacular motllura de fusta daurada.

lo 01

En un castell tan important els tapissos també hi tenen un protagonisme tot i embellint les parets.

lo 28

lo 36

 

Així com també les escultures

 

lo 40

Acomiadem-nos del castell de Chenonceau amb aquestes imatges dels seus cuidats i serens exteriors.

lo 31

Els jardins li donen un contrapunt de vida i color.

lo 066

 

I l’aigua que l’envolta li dóna una frescor i un encant especial. És un castell de visita obligada si es va en aquesta zona de residències reials properes al riu Loire.

 

lo 011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: