una mica de tot arreu

Sant Jordi 2015

Encara recordo com vam endegar el projecte de la celebració de la llegenda de Sant Jordi. En aquells temps, aquesta festa tan fantàstica passava sense pena i glòria i, des del Centre Municipal de Cultura, des de la secció de Cultura Popular, i ho recordo molt bé perquè n’era la coordinadora, vam dedidir fer alguna cosa per tal de que els nostres infants gaudissin amb un Sant Jordi més reexit. Recordo que el primer any vam anar a Anglesola, on hi tenia un coneguda que estava posava en l’ambientació mediaval vinculada als tres Tombs, i ens va deixar les disfresses i els estendards. Vam coordinar la part de venda de llibres amb els llibreters i, entre una cosa i una altra, vam encetar una nova ètapa en la celebració d’aquesta festa tan entranyable.

L’any següent vam tornar a demanar coses a Anglesola però aleshores ja vam haver de pagar un lloguer i, es va decidir fer la confecció dels estendarts, que encara són els que es posen cada any, ara ja una mica malmesos, així com també, el vestuari dels actors.

Hi ha moltes més coses a explicar però m’allargaria massa. L’essència, però, és que un grup de persones, de les que treballem sempre per projectes a Cervera, vam ser els que vam tirar endavant que aquesta diada els infants la poguessin celebrar amb espectacle i alegria.

No vaig poder anar a la cercavila d’enguany però l’amic Ramon Prats, que en va fer el reportatge, ha estat molt amable al permetre que capturés les fotografies que ell va fer amb molt encert. Moltes gràcies!!!!

En aquesta edició van tenir cura de l’espectacle els alumnes de La Caserna. Com podreu veure en les imatges, aquests aprenents d’actors ben guiats pels seus professors, fan les coses molt ben fetes. Tant els actors com el vestuari i complements que portaven van posar el llistó ben alt.

En aquesta imatge un grupet fa música.

jordi 2

Diferents moments de l’espectacle.

01

jordi 8

sant joedi 02

jordi 4

La creativitat, l’originalitat, el color i la vistositat van fer que l’espectacle fos molt lluït.

maca

jordi 9

jordi 6

A la Polla cada any li toca fer el pitjor paper, el de Drac.

jordi 10

Des de la Universitat la cercavila es dirigeix cap el carrer Santa Anna per seguir fins a la Barbacana.

jordi 11

jordi 12

jordi 13

Davant el monument de la Generalitat, cada any té lloc el darrer acte de la representació.

jordi 15

En aquestes fotografies en podeu veure el final. Que sempre és el mateix però que sempre agrada tornar-lo a veure i gaudir amb l’espectacle de la representació de la llegenda de Sant Jordi.

jordi 16

jordi 18

jordi 19

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: