una mica de tot arreu

Diada de Tots Sants 2014 (1)

El post d’avui i el demà estan dedicats a la Diada de Tots Sants. Una jornada de les més especials de l’any, en la que el Cementiri esdevé un punt de trobada i de relació, ja que es té l’oportunitat de saludar amics i coneguts que viuen fóra vila i que fa temps que no veus.

El Cementiri de Cervera s’ha convertit en un espai en el que fa goig passejar-hi i, des de fa poc temps, ofereix una programació musical i cultural que fa que els visitants s’hi sentin molt a gust i ajuda a que el record pels éssers estimats, especialment escoltant els joves músics, porti serenor i records d’aquells que mai s’esborren.

M’agrada molt aquesta fotografia que encapçala el post. Ens transmet tot un seguit d’actituts personals per part del protagonista: recolliment, concentració, tranquilitat, recordança, aillament, serenitat… així com també la cura en que tothom té en personalitzar l’espai on reposen els seus i que queda reflexat en els diferents estils i maneres de disposar les flors.

rors 10

La Mostra de làpides antigues ofereix al visitant la possibilitat de contemplar amb detall aquests elements ornamentals. Aquesta imatge correspon a les làpides presentades en les dues edicions anteriors que resten exposades d’una manera permanent en aquest espai.

tiri 3

Aquest any se n’hi han afegit cinc més que s’han posat a la paret del davant, damunt els plafons expositus que mostren un conjunt de fotografies.

tiri 1

Aquestes imatges us mostren cadascuna de les cinc làpides.

ceme 1

ceme 2ceme 3

tiru 4

L’any passat es va endegar una altra acivitat que va tenir molt èxit: la 1a Mostra de fotografies i gravats, enguany, documents històrics del Cementiri de Cervera. I aquest any s’ha presentat la 2a edició que també ha estat molt visitada i comentada.

tiro 2

S’encetava amb dues imatges que ja s’havien presentat en la 1a edició corresponents al Via Crucis de Divendres Sant.

tots 2 bona

Després de poder veure un Títol de propietat, les imatges de l’Enterrament dels claretians assasssinats durant la guerra civil, impressionaven.

tots 3 bona

A continuació es podia veure com va anar la construcció de la Capella Panteó dels Claretians que es va edificar per acollir les restes d’aquesta quantitat de joves que van morir al començament de la guerra.

tots 4

Una imatge en la que tothom s’hi entretenia molt: la d’aquest cinc paletes que van treballar a l’obra. És molt important que, si algú  identifica qualsevol de les persones que surten en aquestes fotografies, ho comuniqui als responsables del cementiri o bé al Ramon Mª Razquin, la Mª Rosa Villarroya i jo mateixa, ja que som els que hem tingut cura d’aquesta exposició.

L’Esther Font  ha comunicat, després d’haver vist aquesta fotografia al post, que el que està al mig és el seu avi Ramon Font Llort. Gràcies Esther ja en deixarem constància a l’arxiu!

La Montse Closa, després d’haver vist el post, ha reconegut el seu pare, Ramon Closa Codina. És el jovenet col·locat al segon lloc començant per l’esquerra. També quedarà registrat!

tots 5

Les visites eren continuades i el temps, esplèndit, va ajudar a que totes les acivitats tinguessin èxit. De dos en dos

tots 15

… en grups familiars…  durant tota la jornada la desfilada va ser continuada.

tots 24

Passesssis per on passesssis el Cementiri de Cervera feia molt goig!

tots 23

El Regidor que n’és el responsable, Jaume Carcasona, s’alegra de la bona marxa de les iniciatives que s’han pres en aquests darrers anys i comparteix els bons resultats amb Miquel Codina que és el responsable de que tot estigui perfecte. El Miquel no vol sortir a la fotografia però tots sabem com té cura d’aquest espai cuidant tots els detalls.

tots 13

Al post de demà podreu veure, entre altres, imatges de les Actuacions musicals a càrrec dels alumnes del Conservatori de Música de Cervera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: