una mica de tot arreu

Romania (7) Sibiu també va ser víctima de Vlad Draculea (fill del diable)

Aquesta ciutat també forma part del grup de set que van fundar el saxons alemanys. I, per tant, també va rebre la seva ració de càstig en el temps de Vlad III, anomenat Draculea (fill del Diable).

El Príncep de la Valàquia va perseguir d’una manera intensiva als bayards, que eren els nobles terratinents d’origen eslau. Aquests són els que van conspirar per matar el seu pare i el seu germà i això no els hi va perdonar mai. Els altres enemics contra els que va lluitar d’una manera aferrissada eren els turcs, els otomans que intentaven avançar per Europa per conquerir nois territoris.

Mohamed II, en una de les incursions que va fer per conquerir terres romaneses, un cop va creuar el Danuvi i es va apropar a la ciutat de Tirgoviste, on Vlad s’hi havia establert i l’havia convertit en el seu lloc de residència, va topar amb la visió de 20.000 presoners turcs que havien estat empalats als afores de la ciutat. És veu que l’impacte d’aquesta macabra visió va deixar esblaït el sultà, tot i que era un home prou avesat a fer-ne de tots colors, i els seus homes, que tampoc quedaven curts en maldats. Van tornar cap a Constantinopla ràpidament, ja que veure el terrible final dels seus milers de compatriotes els va deixar aterrits. La història recorda aquest espisodi com “el Bosc dels Empalats”. D’aquests boscos en “va plantar” arreu. Normalment, les estaques estaven organitzades en diferents patrons geomètrics. El més corrent era un anell de cercles concèntics posat als afores de les ciutats que castigava.

Actualment la ciutat de Sibiu és una gran urbs amb un centre històric preciós. Va ser l’any 2007 que va ser nomenada Capital Europea de la Cultura. L’alcalde li va rentar la cara restaurant moltes edificacions i donant un aire renovat a la ciutat. Sembla que estiguis passejant per una ciutat d’Alemanya ja que l’arquitectura i les construccions recorden les d’aquelles contrades.

El que crida més l’atenció és la grandíssima plaça que hi ha al centre. Potser en fa cinc com la de la Universitat de Cervera. Una plaça meravellosa, sense entrebancs, i amb alguns elements curiosos i fets amb molta imaginació i bon gust que no molesten per res els vianants. I, com tots els centres de totes les ciutats europees, està dedicat als vianants. Els cotxes no hi passen, només en cas de necessitat i amb tot el respecte, ja que no hi ha llums al terra ni marques apreciables que puguin trencar l’estètica d’aquest espai.

sibiu 1

sibiu 2

Com aquests raigs d’aigua, que tenen un encant especial. Brollen del terra i funcionen durant una estona, paren, mentre l’aigua es torna a recollir i, al cap de poc, tornen a enlairar-se. Una idea decorativa fantàstica que no entorpeix l’ús de la plaça per cap esdeveniment, com l’important mercat de Nadal. Tanquen la font i ja està resolt. Ho vaig trobar genial!

sibiu 3 bona

Gabriela, la guia que ens va fer les explicacions. Eran una gran coneixedora de la història del seu país i s’explicava molt bé.

sibiu 4

sibiu 5

Vinculat amb l’aigua també hi ha aquesta bonica estructura que és una font.

sibiu 8

Edificacions.

sibiu 13

sibiu 12

sibiu 9

sibiu 10

sibiu 16

sibiu 17

La plaça de nit. Com podeu veure tots els edificis són molt bonics però cap té l’envergadura de la nostra Universitat. Aquest vastíssim espai, força buit, queda realment magnífic. És allò del “menys és més”.

Amb el brollador apagat i…

sibiu 22

…i engegat.

sibiu 23

Sibiu presumeix amb tres grans catedrals: la catòlica, que és la que hem vist en imatges anteriors, l’evangèlica i l’ ortodoxa, que és aquesta.

sibiu 18

Els seus membres, com podeu veure hi un estol de gent jove, són molt respectats dins la societat i gaudeixen amb un molt bo estatus. Tenen estudis superios, es poden casar i porten la comunitat religiosa més nombrosa del país. En aquesta cerimònia es feia entrega d’un premi musical. El guanyador, anava a la final, que tindrà lloc a la capital, Bucarest.

sibiu 20

sibiu 21

Els interiors dels temples ortodoxes acostumen a ser espectaculars. Al post de demà podreu veure alguns dels monestirs que són Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Ja veureu com són únics!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: