una mica de tot arreu

És Festa Major! (4) La Carretillada, sopar de geganters, la tòmbola, les exposicions i un aparador

En aquest post trobareu un repàs d’un conjunt de coses que són uns clàssics dintre de la programació de la Festa Major.

La Carretillada de Festa Major a càrrec dels Diables de Cervera és el darrer acte amb foc que es celebra durant l’any. Aquesta edició va ser la primera que es celebrà sense el Fabià, el Capità. Es va tenir un emotiu record per aquest cerverí i es va penjar al mateix lloc aquesta fotografia d’ell, que ja havíem vist l’any passat el Dijous Gras.

Atés que no vaig poder assitir a aquest acte perquè havia d’estar a la Tòmbola de Càrites, el seu record queda a través d’aquestes imatges i de les dels Diables que es preparaven per anar a fer la millor carretillada de l’any.

fabia 1

fabia 2

Davant casa seva, tots estan preparats, amb unes maces ben espectaculars per la emotiva Carretillada de Festa Major.

festa 60

Unes maces, cada cop més vistoses, i que fan molt goig de veure.

festa 61

Hi havia molts Diables i segur que van fer un foqueral impressionant però aquest any no tocava anar-hi. Espero ser-hi l’any vinent. Gràcies Diables Carranquers per la gran quantitat de festes de foc que ens heu regalat aquest estiu!

festa 62 bona

Un cop acabada la Trobada de Gegants tots els participants ja tenien les taules preparades al Paranimf de la Universitat de Cervera per la celebració del sopar tradicional amb que els geganters de casa conviden a les colles que participen a la cercavila.

festa 63

Van compartir espai, sense problemes, amb l’exposició del pintor cerverí Cesc Font, que aquests dies ha estat omplint els laterals del Paranimf.

festa 64

festa 65

La Tòmbola de Càritas és una de les activitats que ja fa anys que es fan per la Festa Major. Jo fa molts i molts anys que m’hi passo hores i us puc dir que el diumenge a la tarda d’enguany ha estat, malauradament, excepcional. Mai havia vist tan poca gent visitant-la.

festa 32

S’ha notat l’absència de forasters i, tot i que ja fa uns quants anys que la crisi l’ha retallat molt, mai s’havia vist una caiguda com la que hi va haver aquest diumenge de Festa Major degut al temps plujós que vam tenir.

festa 33

Espero que el dilluns es pugui reexir de l’entrebanc rebut ja que hi ha molta feina en muntar-la i els diners que es recullen van molt bé per tirar endavant diferents programes de Càritas.

Gràcies a totes i tots per la vostra col·laboració!

festa 34

Les exposicions que es poden visitar per la Festa Major sempre han estat un gran atractiu. Aquest any, no sé sap què ha passat amb l’Art d’Akí que ha sigut vist o no vist.  Molta gent s’han perdut la mostra que es fa a l’Auditori.

A la capella de la Mare de Déu de l’Incendi, Sebastià Caus ha exposat una col·lecció de magnífiques fotografies dedicades a la gent i a l’aigua, vinculades amb la festa de Sant Magí.

festa 58

L’única instal·lació que quedava d’Art d’Akí i que s’ha pogut veure aquesta Festa Major és la que va presentar l’artista cerverina Dolors Campistrou. És un atractiu muntatge que gira al voltant de l’espardenya catalana. Molt adient en aquestes festes ja que aquest calçat el porten molts dels participants a les activitats de caire tradicional.

festa 59 bona

El pintor cerverí Cesc Font Raich ha exposat la seva obra al Paranimf de la Universitat durant els dies de la Isagoge i la Festa Major. Més endavant trobareu informació d’aquesta mostra en un post que li dedicaré.

cartell

La Festa Major de Cervera sempre obre les portes a la tardor. A la Pastisseria Agustí podem admirar un magnífic muntatge fet a l’aparador que és un bodegó de tardor.

festa 25

Una combinació de colors, una presentació d’elements i una hàbil col·locació fan que el resultat sigui fantàstic. Com sempre, aquest aparador es fa mirar!

festa 26

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: